Таксисти, поліцейські та «Pitbull»: як у Рівному ловили ґвалтівника (ФОТО)

Кажуть, вбивцю захищатиме один із найдорожчих адвокатів міста

Сьогодні у Рівному затримали ґвалтівника-вбивцю-рецидивіста.

Вночі посеред вулиці Соборної – у районі РУМу – чоловік напав на 24-річну дівчину, яка близько опівночі поверталася додому.  

Нападник відразу почав її душити, а коли жертва знепритомніла – затягнув за зупинку громадського транспорту.

 

Там спробував зґвалтувати, а коли та прийшла до тями – знову почав душити.

Дівчину врятувало те, що під час нападу вона саме розмовляла по телефону з подругою, яка зрозуміла, що щось трапилося і викликала поліцію.

Ґвалтівника налякали поліцейські сирени і він втік з місця події, не завершивши «справу».

За словами начальника слідчого управління Нацполіції області Олександра Панасюка, під час нападу зловмисник розповідав дівчині, що збирається її вбити.

Пізніше потерпіла повідомила, що нападником може бути її 26-річний сусід, який лише нещодавно вийшов з в’язниці.

Чоловіка розшукували всю ніч кілька десятків людей – не лише патрульні та працівники карного розшуку, а й активісти громадської ініціативи «PitBull Рівне» і таксисти, говорить координатор проєкту Дмитро Леонтіюк:

Щоночі на вулицях Рівного, крім патрульних, є ще й небайдужі громадяни, які допомагають їм боротися з п’яними водіями. Минулої ночі вони помітили екіпаж патрульних, які різко зупинилися у певному місці, тож вирішили поцікавитися, чи не потрібна їм допомога.

 

Під’їхавши, помітили дівчину, яка вибігла з-за зупинки у стані сильного стресу. Вона була боса, вся розхристана і з явними тілесними ушкодженнями.

Хлопці, які там були, повідомили про цей випадок у своєму Telegram-каналі й один із таксистів упізнав нападника. Тиждень тому він приймав від того виклик, тож в нього зберігся номер телефону. Ще хтось бачив його десь там з кимось… Таким чином вдалося швидко встановити його особу і коло людей, з якими він спілкувався.

 

До пошуків нападника приєдналися ще кілька таксистів, які перестали приймати замовлення і стали фактично «додатковими очима» поліції. Вони також обшукували двори і вокзали міста, аби до ранку чоловік ще чогось не накоїв, - говорить Дмитро Леонтіюк.

Виявилося, що 2 жовтня 2019-го – це 10-та річниця першого вбивства ґвалтівника-педофіла Романа.

Тоді він жорстоко розправився з 12-річною дівчинкою, тіло якої заховав на території недобудови.  

У 2009-му році ще неповнолітнього вбивцю засудили спершу до 14 років ув’язнення, втім після подачі ним апеляційної скарги, вирок змінили на 13 років позбавлення волі. Загалом же він відсидів 10 років і лише у серпні вийшов за «законом Савченко».  

Цього разу зловмисника затримали близько 10-ї ранку біля його ж квартири – він вже не намагався втекти від правоохоронців.

У межах досудового розслідування, розпочатого за фактами замаху на умисне вбивство та зґвалтування, у поліції вирішують питання щодо повідомлення 26-річному рівнянину про підозру у вчиненні вказаних злочинів, а також про призначення судово-психіатричної експертизи.

Між тим, активісти руху «Pitbull Рівне» повідомляють, що окрім державного адвоката, у затриманого є ще й особистий – один із найдорожчих правозахисників Рівного Володимир Цуняк.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень