«Таблетка судного дня»: чи є дефіцит йодид калію на Рівненщині?

Стало відомо, де брати препарат у разі потреби

У зв'язку з заявами керівництва держави про підготовку росіянами теракту на ЗАЕС, Радіо Трек поцікавився, яка ситуація з йодидом калію в аптеках Рівненщини.

За словами начальника Державної служби з лікарських засобів у Рівненській області Сергія Лебедя, на цей момент ажіотажу на цей препарат немає, але якщо з’явиться попит, то аптеки будуть його дозамовляти.

Зауважимо, що йодид калію – препарат не аптечного асортименту, тож не завжди може бути в наявності. При потребі за ним можна звернутися до лікувальних установ, які отримали йодид калію від МОЗ.

Додамо, що цей лікарський засіб не рекомендують вживати з профілактичною метою, а також людям старше 45 років, адже у цьому віці щитоподібна залоза не накопичує радіоактивний йод.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень