Та ти у мене вже дев’ятий, - так аксакали місцевої влади зустрічають на порозі Віталія Коваля (ВІДЕО)

А ще очільник ОДА став в одному з ресторанів міста першим, хто з голів ОДА сам заплатив за себе

Днями видання «Коментарі» опублікували майже півторагодинну розмову з головою Рівненської ОДА Віталієм Ковалем.

У спецпроєкті видання також брали участь й керівники відомих підприємств області, а крім того політичний експерт та технолог.

Журналісти розпитали Віталія Коваля, як він став очільником краю, і досі залишається на посаді.

-  У містечку, де я народився й виріс, у Березному, є вулиця, яку назвали на честь мого батька. Вулиця Станіслава Коваля. Це залишило відбиток на все життя. Формує бажання, не побоюся цього слова, увійти в історію. Це рухало мене йти у виконавчу владу. Повірте, у владі набагато більше проблем, викликів і складніше, ніж у бізнесі, але вибір зроблено. Йдемо далі! - відповів Віталій Коваль.

При цьому, говорячи про Віталія Коваля, журналісти весь час називають його губернатором, а Рівненщину – Ровенською областю.

-  Дарма претензії до слова губернатор, це слово іншомовного походження (польського та латинського gubernator, та навіть давньогрецького, - ред.), й означає голова великої територіальної одиниці. Тобто говорити так можна, просто у нас не прийнято вже, бо росіяни якось на себе це слово перебрали.

 

Але от ореол, і якийсь статус нині в очільників областей вже не той. Наразі це люди більше орієнтовані на діалог і взаєморозуміння, ніякого приказного порядку.

 

Мені, до речі, комплімент якось зробили. Один бізнесмен, ресторатор, зауважив що я на його пам’яті перший голова ОДА, який заплатив за себе в ресторані, - розповів Віталій Коваль.

Розмова торкалася й теми інвестицій, господарської діяльності й економічної активності області та співпраці на рівне місто-область. Усе інтерв’ю тут:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень