«Сюрприз» для школярів. Навчання триватиме влітку (ВІДЕО)

Через надто тривалі карантинні обмеження в окремих населених пунктах

Діти вчаться влітку
ФОТО з мережі. Навчання влітку

Пандемія й карантинні обмеження позначилися й на освітньому процесі. Через зростання захворюваності багато шкіл продовжували тривалість канікул, і тому школярам можуть продовжити навчання влітку.

Про це розповів Освітній омбудсмен Сергій Горбачов в ефірі «Сніданку з 1+1». Він нагадав, що відповідно до закону навчальний рік в українських школах триває до 30 червня.

Сергій Горбачов

Тож місцева влада або й безпосередньо навчальний заклад можуть ухвалювати рішення щодо тривалості навчального процесу.

Загалом школярі повинні вчитися не менше 175 днів на рік, а у зв'язку з пандемією деякі навчальні заклади йшли на більш тривалі канікули, ніж передбачено.

В окремих містах місцева влада уже послабила карантин й дозволила учням 5-11 класів повернутися за парти. Хоча раніше у Міністерстві охорони здоров'я ініціювали переведення школярів 5-11 класів до «жовтих» та «помаранчевих» областей на дистанційне навчання. На такий крок пішли у зв'язку зі складною епідеміологічною ситуацією в країні.

Журналісти Сніданку з 1+1 наводять результати дослідження Центру демографічних наук Оксфордського університету серед учнів нідерландських шкіл.

За 8 тижнів, протягом яких навчання було дистанційним, діти з високими успіхами недовчили п'яту частину матеріалу, а всі інші учні не засвоїли й половини з  усього, що їм викладали.

Дослідження недарма провели саме в цій країні, адже організація дистанційки тут – одна з найкращих у світі. Тим часом згідно з опитуванням Фонду «Демократичні ініціативи», чверть українців відповіли, що під час дистанційного навчання рівень успішності дітей знизився. 

Більше про проблеми дистанційного навчання – у відео з Сергієм Горбачовим:

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень