Синоптики: «Справжній ураган зі снігом накриє Україну» (ФОТО/КАРТИ)

Від Заходу до Сходу

Колаж від  OBOZREVATEL

У понеділок, 24 лютого, Україну накриє справжній скажений ураган, в результаті чого посилиться вітер і почнеться снігопад. Рятувальники попереджають про небезпеку, особливо в Карпатах.

За словами синоптиків, виною всьому циклон «Юлія».

Він сформувався у відкритих водах Атлантики на захід від Ірландії і за добу дістанеться заходу нашої країни. Цікаво, що при цьому 23 лютого погоду в Україні визначатиме інший циклон, але менш потужний – Ксантипп.

Про це повідомляє OBOZREVATEL

Де очікувати сильного снігопаду

Синоптики обіцяють 24 лютого ускладнення погодних умов: очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу, вночі 24 лютого у західних, вдень у південно-східних областях місцями значні опади; в України 23 лютого посилення вітру до 15-22 м/с, 24 лютого місцями, крім північно-східної частини, сильний вітер 25-28 м/с.

У Карпатах сніг, вночі 24 лютого сильна заметіль, на дорогах снігові замети, ожеледиця, 23 лютого пориви вітру 25-30 м/с, 24 лютого – 40 м/с. Ускладнення погодних умов 23 лютого відповідає I рівню (жовтому), 24 лютого – II (помаранчевомк) рівню небезпеки.

У понеділок прийде буря

Як розповіла на своїй сторінці у Facebook синоптикиня Наталія Діденко, він принесе сильні опади і скажений штормовий вітер.

«Цей східний гість буде не просто вітерцем, свіжим вітром чи будь-яким іншим поетичним метеоявищем, а саме штормовим вітром.


Принаймні, будівельники і паркувальники автомобілів, дуже і дуже уважно поставтеся до цього прогнозу», – йдеться у повідомленні.

Синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології та директор Клубу любителів метеорології Ігор Кибальчич також попередив про небезпеку.
 

«У понеділок, 24 лютого, на більшій частині території України очікуються складні погодні умови у зв'язку із впливом активного північно-західного циклону «Юлія».


Він сформується вночі 23 числа у відкритих водах Атлантики на захід від Ірландії.


Зі швидкістю 90 – 120 км/год, циклон у стадії хвилі пройде шлях від Британських островів через північну Німеччину, Польщу і досягне західних областей України вже вночі 24 лютого», – написав він у своєму Facebook.

Про цей самий циклон повідомляє і Діденко:

«Юлія» так покаже свій характер в Україні 24 лютого, що Ксантипп виглядатиме на її тлі милою кучерявою овечкою».

[media=172341]

Екстремалів просять залишитися вдома

У період з 23 по 24 лютого в Карпатах зберігається значна небезпека сходу снігових лавин.

У зв'язку цим в горах Івано-Франківської області оголосили 3 рівень небезпеки. Про це повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій, посилаючись на дані Укргідрометцентру.

За інформацією синоптиків, з понеділка в Карпатах буде йти сніг, уночі очікується значний сніг, сильна хуртовина, на дорогах снігові замети та ожеледиця. Пориви вітру ще з вечора 23 лютого досягнутий 25-30 м/с, а 24-го – 40 м/с.
 

У зв'язку з цим всім любителям активного зимового відпочинку в горах рятувальники наполегливо радять завжди дотримуватися правил безпеки і стежити за сніголавинною ситуацією.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень