«Світила німецького кінематографа» у селі на Рівненщині зніматимуть фільм (ФОТО)

У зйомках братимуть учать щонайменше 7 країн

На Рівненщині представники німецького кінематографу зніматимуть фільм про кохання. Ролі у ньому виконуватимуть українці. В центрі історії – український АТОвець, який закохався в іноземку.

Про це повідомляє Суспільне.

Проєкт міжнародний, зйомки заплановано на липень 2021-го року.

 

Фільм про кохання з перешкодами зніматимуть у селі Привільне Дубенського району.

Журналісти Суспільного зв’язалися з організаторкою міжнародного кінопроєкту Світланою Роїк. Жінка розповіла, як саме з'явилася ідея зйомок та що саме зніматимуть.

– Як з'явилася ідея зйомок фільму?

– Я частенько відвідую різноманітні тренінги, воркшопи, семінари для особистісного розвитку. На одному з таких заходів у 2019 році познайомилася з представниками громадської організації з Німеччини. На їхнє запитання, який проєкт ми зможемо вже зреалізувати, я довго не думаючи «ляпнула»: а давайте молодіжний обмін «зварганимо».

Ну, тоді ще ми не знали про коронавірус і я пропонувала, що «мої» діти знімуть відео про Німеччину, їхні – про Україну…

За деякий час представники цієї організації мене познайомили з сьогоднішніми партнерами ABC Education and Conference Center e.V. Під час знайомства, режисер Хенінг Вотзьол розповів про ідею реалізації міжнародного проєкту та про нашу можливість участі у ньому. Відмовлятися було б вже непристойно.

– Хто ці німці та які масштаби проєкту?

– Відверто кажучи, на початку співпраці я й сама не уявляла до кінця масштабів цього проєкту. Думала, що це буде українсько-німецький фільм і лише під час перших онлайн-зустрічей із німецькими партнерами зрозуміла всю значимість проєкту.

У майбутньому у зйомках братимуть учать щонайменше 7 країн (Мексика, Італія, Польща, Руанда, Франція, Німеччина, Україна) і список на цей час неповний…

А представники Німеччини – це світила німецького кінематографу, на рахунку яких уже є переконливий список медіа-проєктів та участі і перемог у міжнародних кінофестивалях. Вони перебувають у Гамбурзі, знімають з 2014-го.

– З кого складається українська група?

– Сьогодні в українській команді працюють не лише привільненська молодь, а й молодь з усієї Рівненщини, і навіть з Одеси. Адже наша робота – насправді презентація всієї України…

– Яка мета цього фільму?

– Наразі за підтримки програми MEET UP реалізовується проєкт ScriptingLove. Мета програми полягає у проведенні німецько-українських зустрічей молоді та наданні підтримки молодим людям з активною позицією щодо демократичних цінностей з Німеччини та України, порозуміння між народами.

Плануємо налагодити співпрацю організацій, онлайн-обміни молоді, в ході яких відбуватимуться навчання (воркшопи) з написання сценарію, акторської майстерності, зйомки фільмів та простого спілкування про культуру і звичаї двох країн.

Також ми напрацьовуємо сценарій фільму, який зніматимуть на території України протягом 2021 року.

Організаторка міжнародного кінопроєкту Світлана Роїк

– У чому полягає загальна концепція фільму?

– Загальна концепція фільму у сценах, знятих у кожній країні-учасниці проєкту з однією сюжетною лінією та елементами, які повторюються протягом усього фільму.

Як от жовтий велосипед та червоне йо-йо, які передаватимуться для зйомок з країни в країну і тим самим створять цілісну картину окремих історій фільму.

Сюжетна лінія фільму передаватиме історії кохання та його перешкоди, що виникають у стосунках людей, очима різних країн світу. Кожен епізод створений у рамках власного проєкту. Цікавинкою фільму є те, що це кіно про кіно, яке зняте незвичним для українців способом one take (одним дублем).

– Що буде в українській частині фільму?

– Ми зупинилися на історії українського військовослужбовця, у якого взаємне кохання з членкинею іноземної знімальної групи, яка знімає документальний фільм про війну на сході.

Їм заважатиме свекруха, яка має на прикметі іншу дівчину для свого сина. Втім, ні мова, ні підступи близьких людей, ні різниця традицій та менталітету не змогли стати на заваді щирому почуттю.

На все про все у нас 15 хвилин, за які ми маємо розкрити всю справжню Україну для іноземного телеглядача.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень