Близько тисячі мешканців Рівного можуть лишитися без світла у власних квартирах

Забудовник не виконав свої зобов'язання

Багатоповерхівку у Рівному можуть відключити від електропостачання. Тож жителі новобудови «Ріверсайд» знову прийшли до ОДА.

Бо у четвер, 30 квітня, без попередження електропостачання у домі відключили.

Як ми повідомляли раніше, за вказаною адресою (вул. Небесної Сотні, 66) РОЕК обслуговує будівельний майданчик, а не житловий багатоквартирний будинок. 

Трансформаторна підстанція, яка нині живить будинок, не відповідає технічним вимогам і не може забезпечити потреби великого житлового будинку. 

Лише після встановлення нової підстанції, у тому числі потужнішої, мешканці зможуть укласти особисті абонентські договори з ТОВ РОЕК.  

Попередньо, вартість нової підстанції, яку озвучили мешканцям будинку, понад 2,5 млн грн.

Керівництво області, зокрема голова ОДА Віталій Коваль, тоді особисто втрутився у конфлікт, й ініціював цього тижня робочу зустріч, аби владнати питання живлення багатоповерхівки.

 

Електропостачання у будинку відновили того ж дня.

Під час зустрічі з заступницею голови ОДА Людмилою Шатковською голові правління ЖК «Ріверсайд» запропонували підписали тристоронній договір між ОСББ, компанією-електропостачальником та представником забудовника.

Сторони домовилися, що мешканці частково сплатять борг, який є у компанії забудовника перед РОЕК і складуть тимчасовий договір про подальшу самостійну сплату за використану електроенергію у майбутньому.

Однак підписання договору може так і не відбутися.

Представник забудовника відмовився від своїх слів, які говорив під час зустрічі і не з'явився на зустріч в РОЕК на 16 годину.

Тож чи буде світло у новобудові - поки невідомо.

Довідково:

  • Будинок введений в експлуатацію у 2016 році, хоча у третьому під’їзді багатоповерхівки газ з’явився тільки напередодні нового 2020 року;
  • Благоустрій на прибудинковій території не облаштований;
  • Дитячого майданчика немає;
  • Земля, на якій побудований будинок, належить місту і перебуває в оренді.

Мешканці «Ріверсайду» наполягають, аби фінансові витрати за монтаж підстанції поклали або на забудовника, який мав виконати ці роботи, або на компанію, яка продовжить будівництво нового будинку на цьому ж місці.

До слова, роботи щодо зведення нового житла уже почалися.

[media=180101][media=180100]

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень