Світло вимикатимуть усім: в Україні скасували списки критичних споживачів

Втім від ідеї не відмовилися повністю, але перелік категорій суттєво оновлять

Напередодні опалювального сезону в Міненерго запевняли, що мають списки критичних споживачів, яких обіцяли захистити у випадку віялових відключень і залишити їх з електрикою. Зараз Міненерго скасували ці списки, але запевняють що створять нові.

Наказ про існування списків критичних споживачів скасували 6 грудня цього року, розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. Це документ «Про врегулювання питань щодо постачання електричної енергії споживачам та розрахунків між учасниками роздрібного ринку електричної енергії у період дії в Україні воєнного стану».

Нагадаємо, що списки критичних споживачів визначали в обласних військових адміністраціях. Проте, через намагання скласти такий перелік якнайшвидше у перелік потрапили і спірні об’єкти, як то готелі чи підприємства, які не мають стосунку до генерації тепла чи постачання води. Власне через це й скасували списки.

Ми будемо пропонувати створити нові списки. І там будуть лише ті підприємства, яким справді не можна відключати за жодних умов. Тому що це може спричинити тяжкі наслідки: чи то техногенні, чи то екологічні, чи то соціальні. Наприклад, системи водопостачання або централізованого опалення у великих містах, — каже Кудрицький.

 

Джерело: Новини.live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень