«Сваряться, жаліються, роблять шкоду», - рівнянка поділилася враженнями про систему освіти у Данії

А також про те, як данські вчителі знаходять підхід до дітей з України

Урок в данській школі

Каже, головне правило - повага один до одного

Іванна Новак у групі Батьки SOS у Facebook поділилася враженнями про навчання у школах Данії.

Рівнянка (це зазначено у її профілі), що є вчителькою англійською мови і наразі вчителює в данській школі, в інтеграційному класі розповіла, що діти і вчителі в захваті від школи. А українських дітей залучають до навчання масово, оскільки батьки отримують документи на проживання і стаціонарна освіта – обов’язкова.

Першочергове завдання – данська мова. Хоча всі знають англійську, але какая разніца не працює. Країна 5 млн населення, тримається за свої традиції і свою ідентичність.

Іванна зазначила, що в Данії шукають українських учителів, аби із серпня розпочати навчання, беручи до уваги українську програму. Оскільки Данія розуміє, що багато сімей повернуться додому, і намагається зробити все, щоби діти не втратили навчальний рік. Це велика підтримка!

Наша землячка відзначає, що навчання проходить лише в ігровій формі. Для всіх. Багато часу діти проводять на вулиці, за будь-якої погоди.

Впадає в очі, що на подвірʼї стільки всього – причому того, що в Україні є платним, тож нашим дітям тут воля!

Саме про проблеми українських дітей на прогулянках розповіла Іванна Новак:

На вулиці працюють педагоги, які залучають дітей до ігор та активностей. І тут вилізло: ми не вміємо гратися. Діти сваряться, роблять шкоду одне одному, жаліються одне на одного, не можуть поділити то гойдалку, то батут. У школі тисяча дітей, на вулиці мурашник, усі дуже активні, але немає бійок і сварок. Лише наші. Так, ніби чекають, що на них накричать. Але тут такого немає.

Рівнянка розповіла, що довелося запросити спеціаліста, який у перший же день зробив висновок, що діти не навчені бавитися самостійно. Вони вчаться, стараються, але у вільний час, коли вчитель не організовує їх, вони не знають правил поведінки.

За словами Іванни, данці сприйняли це як «маємо те, що маємо, знаємо що робити». То ж тепер йде робота над цим, бо навчання відкладається, поки не врегульовані поведінкові моменти.

А ще Іванна відзначила, що у данській школі, принаймні у тій, де вона працює на день народження чи свято немає моди на аніматорів.

Якщо є група дітей – їм не має бути нудно апріорі! Тільки через уміння зайняти себе чимось діти знаходять хобі. Бо коли їм нудно, вони роблять те, до чого душа лежить.

Педагог висловила впевненість, що і наші діти так навчаться, бо поки на запитання про хобі відповідають: «гуляти з друзями», «сидіти в телефоні».

Головне, - відзначила рівнянка, - діти до школи біжать… вони обіймають учителів, записують самі все в блокнот і вчать вдома батьків, їм не потрібно бути першими, щоб бути щасливими.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень