Супрун назвала День медика фальшивим

Про медпрацівників треба пам'ятати постійно

Фальшивим назвала сьогоднішній День медика в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. За її словами, таке свято один раз на рік – це пережиток СРСР:   

Сотні тисяч людей по всій країні звикли чути обіцянки, але не бачити їхнього втілення. Постійна зрівнялівка у всьому та повна залежність від головних лікарів та чиновників — привчила мовчки слухати і кивати. Усе середовище постійно штовхає на щоденні компроміси з власною совістю та злість на будь-кого, хто каже, що можна робити речі інакше.

Прагнення змінити значення професії лікаря було однією з причин, чому ми розпочали трансформацію системи охорони здоров’я. І з квітня 2018 року кожен день для нас — день сімейного лікаря.

 І за цей час сімейні лікарі та медсестри дійсно відчули результати трансформації та задоволені ними. Їхні зарплати зросли в середньому втричі. Сімейні лікарі стали своєрідними провідниками для пацієнтів — їх знають, із ними радяться, до них дослухаються. http://bit.ly/2RmjH5l

Від 1 січня 2020 року — системні зміни розпочнуться на рівні поліклінік та лікарень по всій країні. Нарешті перетворення відбудуться там, де їх вимагають не лише всі медики, але й мільйони громадян.

#МиТут і продовжуємо працювати, аби зміни стали незворотніми у всій системі охорони здоров’я України. Щоб студенти медичних університетів вимагали від своїх університетів якісної підготовки, а не легких тестів і не боялись бути репресованими ректорами-корупціонерами. Щоб лікарі та медпрацівники не боялись головних лікарів, які перетворили комунальні та державні заклади у династичні бізнеси, і відчували себе суб’єктами, а не кріпаками. Щоб цінувались професійність та якість, а не наглість та аморальність.

Про штучність й фальшивість тих чи інших свят, які Україна успадкувала від Союзу, треба говорити. День медичного працівника, який з’явився у 1980 році у Совєцькому Союзі, одне з таких свят. Це дуже у стилі імперій давати людям “свято” замість гідності, фінансової незалежності та належних умов праці й життя. Сьогодні цей день залишається святом в Україні, Білорусі та Росії.

Культуру уваги до медиків один раз на рік, постійних декларацій намірів і вічних косметичних ремонтів — потрібно змінювати. Це неможливо без конфліктів, але лише в таких конфліктах може народитись нова система охорони здоров’я України. Система в якій кожен день — день медичного працівника. Кожен день — день пацієнта, якому змогли надати своєчасну та якісну допомогу.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень