Суддю засудили до 9 років тюрми за хабар у пів мільйона гривень

Вирок оголосили 7 жовтня

Суддю Господарського суду Одеської області, обвинуваченого в одержанні 570 тис. грн неправомірної вигоди, засудили до 9 років позбавлення волі. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своєму Facebook:

7 жовтня 2020 року Вищий антикорупційний суд оголосив обвинувальний вирок судді Господарського суду Одеської області, обвинуваченому у вимаганні та одержанні 570 тис. гривень неправомірної вигоди.

У 2014 році цього суддю викрили на вимаганні та одержанні 570 тис. гривень від директора приватного підприємства за задоволення позовних вимог у господарській справі, яка перебувала у нього на розгляді. Гроші він отримав у три етапи, двічі – безпосередньо у службовому кабінеті.

Колегія суддів розглянула матеріали кримінального провадження, заслухала свідків і дослідила докази у справі й визнала суддю винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 368 КК України (в редакції на час вчинення злочину). Його засудили до 9 років позбавлення волі з повною конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Вирок набирає законної сили через 30 днів з дня його проголошення, якщо не буде внесено апеляційну скаргу.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень