Суд у Швейцарії пом’якшив вирок за зґвалтування, бо воно «тривало лише 11 хвилин» (ФОТО)

Перед цим жертва на очах у «гвалтівника» віддавалася – іншому

Колаж наш: ліворуч фото того самого ґвалтівника. Його публікує The Daily Mail

Швейцарський федеральний суд виніс цікавий вирок у справі, яка вже довший час викликає протести – феміністок. Про це пише Swissinfo.

Справа стосується жінки, яку в лютому 2020 року – після спільних відвідин бару – зґвалтували двоє чоловіків у під’їзді її будинку. Зловмисникам було 17 і 33 роки.

При тому, що перед цим – та ж сама жінка – на очах, як мінімум, в одного «ґвалтівника» віддавалася ще якомусь третьому чоловіку в туалеті того самого бару, де вони всі культурно відпочивали.

Та сама акція протесту, в якій взяло участь близько 500 осіб

У 2021 році Апеляційний суд Базеля пом’якшив вирок старшому ґвалтівнику, обґрунтувавши це тим, що, серед іншого, злочин тривав лише 11 хвилин. Крім того, на думку суду, перед злочином жінка подала злочинцю «неправильні сигнали», оскільки перед цим у туалеті бару вступила в добровільний статевий акт з іншим чоловіком.

Рішення суду тоді призвело до протестів у кількох містах. Близько 500 людей зібралися перед судом у Базелі та мовчки тримали руки вгору протягом 11 хвилин — стільки, скільки тривало зґвалтування.

Зрештою, 22 листопада Федеральний суд погодився, що при винесенні вироку слід враховувати відносно короткий термін зґвалтування.

Жінки, які солідаризуються з потерпілою

Водночас Федеральний суд зазначив, що злочинця слід покарати суворіше, ніж визначив Базельський суд з інших причин.

Той факт, що жертва раніше добровільно вступала в незахищений статевий акт з іншим чоловіком, не повинен враховуватися при призначенні покарання винному, визнали у Федеральному суді.

Тепер справа повернеться до суду нижчої інстанції, який має призначити суворіший вирок. Яким було початкове покарання, не вказується.

Що станеться з другим злочинцем, також поки невідомо: суд у справах неповнолітніх Базеля виправдав його. Тепер апеляція на цей вирок розглядається в Апеляційному суді Базеля.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень