Субсидії тепер призначатиме інше міністерство

Зміни пов’язані з великою кількістю переселенців

Тепер субсидіями та пільгами на оплату житлово-комунальних послуг може опікуватися Пенсійний Фонд України. Це пропозиція Міністерство соціальної політики, яке пояснює що це необхідно в першу чергу для переселенців.

Війна призвела до проблем з призначенням пільг та субсидій. Зокрема на окупованих територіях були знищені реєстри, щоб не наражати на небезпеку пільговиків, серед яких багато ветеранів АТО/ООС.

Якщо людина перемістилася з Херсону на нове місце і хоче поновити виплату субсидії на новому місці проживання, то це є проблематичним. Тому що справа її залишилася у Херсоні. І очевидно ця справа вже знищена.

 

Бо з міркувань безпеки ми давали вказівки на окупованих територіях знищувати всі ці дані. Бо якщо дані реєстрів потраплять до рук окупантів, це дані про пільговиків, які дуже часто є учасниками АТО, то сім'ї можуть отримати проблеми, - розповіла міністр соцполітики Оксана Жолнович.

Тому міністерство пропонує новий алгоритм -  переселенець звертається за призначенням субсидії у ЦНАП на новому місці проживання, після чого його заявка потрапляє у Пенсійний фонд.

І незалежно, де ця людина звертається, її заявка обробляється у Пенсійному фонді. Обробка буде набагато швидшою, не потрібно буде підіймати відомості з району в центральний сервісний центр.

 

Одразу формуватиметься виплатна відомість, і гроші будуть оперативніше надходити на рахунки, бо Пенсійний фонд своїм рішенням буде звертатися в банк, а банк одразу розкидатиме ці гроші на рахунки людей, - додала Жолнович.

 

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень