Створені додаткові прикордонні наряди, працюють квадрокоптери. Що відбувається на кордоні з Білоруссю (ФОТО/ВІДЕО)

Зі сторони Рівненщини 

Фото зі сторінки Держприкордонслужби України у Фейсбуці. Ілюстрація.
Фото зі сторінки Держприкордонслужби України у Фейсбуці. Ілюстрація.

На міжнародному пункті пропуску Городище на кордоні з Білоруссю прикордонники несуть службу в посиленому режимі. Будь-яких скупчень військової техніки, людей у військовій формі поблизу кордону немає. Про це Суспільному повідомив начальник відділення Держприкордонслужби Ладо Думбадзе.

А так навчають військових працювати з квадрокоптерами. Фото зі сторінки Держприкордонслужби України у Фейсбуці. Ілюстрація.
А так навчають військових працювати з квадрокоптерами. Фото зі сторінки Держприкордонслужби України у Фейсбуці. Ілюстрація.

Ситуацію на кордоні з Білоруссю відстежують за допомогою квадрокоптера. Нині на кордоні спокійно, підтверджує і речник 9-го прикордонного загону Юрій Шахрайчук.

 - Будь-яких скупчень військової техніки, людей у військовій формі там немає. Ситуація контрольована. Ми забезпечуємо надійну охорону.

 

Будь-яких дій, які можна вважати як провокацію з боку суміжної держави немає.

 

Переміщень військової техніки ми не спостерігаємо, лише бачимо, що кордон з тієї сторони так само охороняє прикордонна служба Білорусі, – коментує він.

Начальник відділення Держприкордонслужби Ладо Думбадзе уточнює, провокацій зі сторони сусідньої республіки зараз немає.

Фото - Суспільного
Фото - Суспільного

Україно-білоруський кордон протяжністю більше тисячі кілометрів. Окрім Рівненщини, він пролягає ще через чотири області.

 - Здебільшого кордон проходить по лісисто-болотистій місцевості. Якщо ми розуміємо, що якісь диверсійні групи без певних провожатих, техніки по лісисто-болотистій місцевості не сильно пройдуть.

 

Тому асфальтні дороги є стратегічними об'єктами. Асфальтні дороги стоять на місцях, де працюють пункти пропуску.

 

Тому, вони стратегічні й на них посилена увага і спостереження за територією довкола них, – пояснює Юрій Шахрайчук.

За його словами, лінію україно-білоруського кордону на пункті пропуску Городище охороняють в посиленому режимі. Створені додаткові прикордонні наряди, та збільшена кількість прикордонників у них.

До речі, як тривало інженерне облаштування українського кордону з Республікою Білорусь:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень