Студенти масово шукають житло: скільки коштує оренда у Києві

І чи підняли ціни у вересні

У серпні вартість оренди квартир зросла, але не суттєво. Про це повідомляють фахівці з нерухомості.

Наразі студенти активно шукають житло, тож на ринку нерухомості є пропозиції на різний гаманець.

Голосіївський район

Ціни на оренду у Голосіївському районі стартують від 700 грн – за таку суму ви орендуєте ліжко у кімнаті у хостелі, яка розрахована на чотирьох студентів. За ці кошти обіцяють свіжий ремонт, побутову техніку та постійну наявність гарячої води.

Ціна за кімнату у квартирі з підселенням (проживання з господарем) стартує від 1200 грн на місяць. Найбільше пропозицій варіюються у межах 1600-2500 грн. За ці кошти орендодавці пропонують кімнати зі свіжим ремонтом та близьке розташування до станцій метро. Є побутова техніка: холодильник, телевізор, пральна машина, мікрохвильова піч, електрочайник, праска, іноді кондиціонер. Можна також знайти варіант без проживання з господарем, а з іншими квартирантами. У такому випадку вартість кімнат вища - 1700-4500 грн за кімнату в залежності від умов.

Якщо ви хочете орендувати однокімнатну квартиру у Голосіївському районі, варто розраховувати на суму від 7000 гривень. Є дешевші пропозиції, але найчастіше вони стосуються смарт-квартир - їхні ціни стартують від 4000 гривень. Найбільше пропозицій 1-к квартир  у Голосіївському районі - за ціною 10 000-12 000 грн.

Оболонський район

Кімната у квартирі з господарем обійдеться студенту у мінімум 1500 грн. Знову ж таки: чим ближче житло до станції метро - тим дорожча його вартість. Кімната у квартирі з іншими студентами вартує близько 3000 грн. Пропонують свіжий ремонт, наявність бойлера, Інтернету, ліжка та пішої доступності до метро. Вартість оренди однокімнатної квартири в Оболонському районі на сайтах з пошуку житла стартує від 5500 грн. За таку ціну пропонують мінімальні умови або ж відсутність меблів або техніки. Вже за 6500 грн можна знайти варіант з усіма необхідними умовами. Найбільше пропозицій - за ціною 7500-11000 грн. Такі квартири - зі свіжим ремонтом, облаштовані необхідними меблями, технікою та перебувають недалеко від метро.

Печерський район

Вартість оренди у Печерському районі стартує від 1400 грн. За таку ціну пропонують проживання з іншими студентами. У вартість вже враховані комунальні послуги та Wi-Fi. Умови стандартні: ліжко, гаряча вода, свіжий ремонт та піша доступність до метро.

Ціни на кімнати у квартирі з господарем варіюються у межах 2500-5000 грн. Якщо плануєте орендувати кімнату у квартирі без господарів, доведеться заплатити не менше 5500 грн. 

Оренда однокімнатної квартири у Печерському районі обійдеться студенту у мінімум 8000 грн. За ці кошти пропонують або смарт-квартири, або квартири, що перебувають далеко від станцій метро. Найбільше пропозицій за цінами від 11 000 гривень.

Подільський район

У Подільському районі багато пропозицій оренди ліжок у чотиримісних кімнатах хостелів. Їхня вартість - від 1200 грн, на кімнати на двох - від 4000 грн. Є все необхідні для комфортного проживання: ліжко, кондиціонер, доступ до Інтернету, бойлер, холодильник.

Оренда кімнати у квартирі з господарем обійдеться від 3000 грн за місяць проживання. Якщо плануєте проживання у кімнаті з євроремонтом - від 4500 грн. 

Вартість однокімнатної квартири у Подільському районі стартує від 6000 грн. Але таких пропозицій не багато, найчастіше зустрічаються оголошення з ціною 7000-11000 гривень. 

Святошинський район

Проживання у квартирі з господарем у Святошинському районі вартує від 2000 грн. За ці кошти пропонують власну кімнату з ліжком, гарячу воду, Інтернет, пральну машину, іноді кондиціонер. До метро до 15 хвилин пішки.

Також є пропозиції оренди місця у гуртожитку — від 1200 грн. Обіцяють необхідне для комфортного проживання: праску, телевізор, чайник, мікрохвильову піч, WI-FI, холодну і гарячу воду, двоярусні ліжка, шафи, тумбочки, змінну постільну білизну. У багатьох оголошеннях акцентують на можливій потижневій оплаті.

Вартість оренди однокімнатної квартири у Святошинському районі - від 7500 грн. За таку суму пропонують квартиру з «простим ремонтом» та пішою доступністю до метро. Квартира з євроремонтом обійдеться у суму від 10 000 грн, оренда однокімнатної у новобудові — від 12 000 грн. 

Солом'янський район

Спальне місце у кімнаті з іншими студентами у Солом'янському районі вартує від 1200 грн на місяць. Знову ж, за ці кошти пропонують умови, як у хостелі: наявність ліжка, гарячої води, пральної машини та ще трьох сусідів по кімнаті. 

Якщо ж плануєте орендувати окрему кімнату у квартирі з господарями у цьому районі столиці — плануйте витратити мінімум 3000 грн. Господарі житла обіцяють наявність всіх необхідних умов для проживання, Wi-Fi, пральну машину, гарячу воду та метро у пішій доступності. 

Вартість однокімнатної квартири — від 7000 грн. За ці кошти пропонують затишні квартири з необхідними меблями і побутовою технікою, хорошою транспортною розв'язкою та розвиненою інфраструктурою. Середня ціна за оренду однокімнатної квартири у Солом'янському районі Києва - 8500 грн.

Шевченківський район

Орендувати місце у кімнаті з іншими студентами – близько 2000 грн за місяць. За ці кошти обіцяють ліжко, холодильник, мікрохвильову піч та пральну машину. У оголошеннях також акцентують: у кімнаті проживатимуть 4 людини. За 3000 грн можливо орендувати кімнату для двох людей.

Проживання з господарем квартири обійдеться у 3000-3500 грн. Обіцяють власну кімнату, комфортне проживання, меблі та побутову техніку. За 4000 гривень є можливість орендувати кімнату без проживання господарів. 

Вартість однокімнатної квартири у Шевченківському районі – від 6000 грн. За ці кошти пропонують наявність у квартирі всіх необхідних меблів, пральної машини та бойлера. Найбільше пропозицій за ціною у 8000-9000 грн. 

Дарницький район

Вартість оренди проживання у кімнаті з іншими студентами – від 1200 грн. У вартість враховані комунальні послуги та доступ по Wi-Fi. Умови стандартні: ліжко, гаряча вода, свіжий ремонт та наявність пральної машини.

Проживання у квартирі з господарем обійдеться дорожче - 2500-4500 грн. За ці кошти можна орендувати власну кімнату з ліжком, необхідну побутову техніку та Інтернет. 

Однокімнатні квартири вартують від 6000 гривень. За ці кошти пропонують мінімальні умови для проживання, у багатьох оголошеннях акцентують на відсутності бойлера або меблів. Середня вартість оренди однокімнатної квартири у Дарницькому районі - 8000 грн. 

Деснянський район

Вартість оренди місця у кімнаті з іншими студентами стартує від 1700 грн. У вартість вже враховані комунальні послуги та Інтернет. Умови: ліжко, гаряча вода, свіжий ремонт.

Кімната у квартирі  з господарем вартує дорожче. Середня ціна за окрему кімнату - від 3000 грн. За ці кошти обіцяють необхідні меблі та техніку, а також хорошу транспортну розв'язку.

Однокімнатна квартира у Деснянському районі обійдеться від 5000 гривень. Але за такі кошти пропонують мінімальні умови. За 7000-8000 гривень можна орендувати однокімнатну квартиру з технікою та меблями.

Дніпровський район

Місце у кімнаті гуртожитку у Дніпровському районі вартує від 1200 грн за місяць. За ці кошти надають такі умови: ліжко, Інтернет, побутова техніка, холодильник, фен, праска. 

Оренда кімнати у квартирі з господарем обійдеться від 3500 грн. Обіцяють власну кімнату, комфортне проживання, меблі та побутову техніку.

Якщо ви хочете орендувати однокімнатну квартиру у Дніпровському районі - варто розраховувати на суму від 7500 грн. У вартість включають всі необхідні меблі, відмінну транспортну розв'язку та інфраструктуру. Середня вартість однокімнатних квартир у столичному районі - 9000 грн. 

Ми повідомляли, що вартість оренди у великих містах України значно зросла:

Скільки коштує оренда житла у Києві, Львові та Харкові

Джерело — ТСН.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень