Стрижка й манікюр подорожчають до космічного рівня: ФОПам в Україні готують нову систему оподаткування

За польським прикладом

В Україні планують змінити систему оподаткування для ФОПів. Адже сьогодні єдиний податок в Україні перетворився з інструмента підтримки малого бізнесу на систему ухилення від оподаткування великого і середнього бізнесу.

Проаналізувавши приклади оподаткування в Європі, в Україні вирішили зробити ставку на польську модель оподаткування, вважаючи що вона нам ближче.

Польська модель оподаткування ФОПів, по-перше, передбачає більший ліміт за операціями — 2 млн євро, тоді як в Україні ліміт становить 7,8 млн гривень.

 

Крім того, різні види діяльності оподатковуються різними ставками податку. Наприклад, торгівля оподатковується податком 3%. Низьким податком оподатковується виробництво.

 

А податки на послуги становлять від 12% до 20%, розповідає голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Так в Україні планують розмежувати малий бізнес від середнього і великого. Адже штучно через різноманітні схеми великий і надвеликий бізнес перетворюється на «малий», застерігає податківець.

І впроваджувати такі зміни можна і під час дії воєнного стану, каже Данило Гетманцев. 

Джерело: novyny.live

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Раніше звучало
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень