Стратегічно важливий для українців овоч – дорожчатиме

А от об’єктивних факторів, які б впливали на ціну яблук зараз немає

Картопля взимку буде ще дорожчою. Уже зараз її продають на ринку по 12-13 гривень, а це в три рази більше ніж було весною, коли традиційно вартість минулого річного врожаю максимальна. Посушливе літо не сприяло доброму врожаю картоплі, пояснює голова Асоціації фермерів Рівненщини Андрій Кузьмич.

А через те, що у попередні роки ціни на картоплю були досить низькими, фермери не змогли заробити на картоплі, то й посадили цього року менше.

Натомість ціни гречку – прийнятні, у супермаркетах її продають по 25 гривень за кіло. Андрій Кузьмич пояснює, потребу у гречці визначали за рівнем споживання минулого року, і відвели під цю культуру більше площ, що й сприяло зниженню ціни.

Натомість об’єктивних факторів які б впливали на вартість яблук восени – немає. Фермери реалізують яблука по 10 гривень, а ціни у 30 гривень за кіло на ринку фахівці вважають чистою спекуляцією.

А щодо вартості яєць, то на їх ціни впливає сезонність. Домашні курки несуться восени менше, попри сталий попит - пропозиція на ринку знижується, що й впливає на ціну.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень