Страта солдата ЗСУ: волонтерка заявила, що він перед смертю «верещав» неправильні слова

Васіліса Мазурчук вирішила навчити, як правильно вмирати, коли тебе катують

Колишня працівниця пресслужби Дніпропетровської обласної ради, експомічниця нардепа Верховної Ради України Василина Мазурчук у соцмережі розкритикувала українського воїна, якого жорстоко стратили російські окупанти.

Їй не сподобалось те, які слова сказав закатований герой перед смертю. 

Про це вона написала у Facebook. 

Василина Мазурчук заявила, що, мовляв, український герой, коли йому живцем відрізали голову росіяни, кричав «не ті слова». 

— Я знаю, що багатьох зачеплять ці слова. Відео було жахливим. Але померти гідно зі словами «Слава Україні», зробити останню затяжку і стати символом - краще.

 

Смерть та страта жахливі завжди. Але ж правда, краще як Воллес у «Хороброму серці» - нескореним. Ніж верещати їхньою мовою - «нєнада, больна».

 

Помираючи, завжди краще зберегти гідність. Бо на війні, уникнути загибелі інколи дуже важко. Але їх не вибачимо. Ніколи, - написала ексчиновниця. 

А після публікації про те, «як треба правильно вмирати» в бік пресофіцера почався хейт, але за свої слова вона перепрошувати відмовилася і почала «бикувати».

— З Ірландії дуже легко віщати. І так, в сотні разів важче контролювати себе, коли тебе катують.

 

— Це точно слова людини з України? Ніхто не знає, що цей ГЕРОЙ пережив ще до того... Я відео не дивилася, бо страшно. Але читала про це і розповідали інші, то сльози котилися і холонула кров. У яких муках загинув ГЕРОЙ. І ніхто не має права засуджувати, з якими словами він помирав. Він нас захищав. Ніхто не знає, що він міг пережити ще до цього. Який біль, які страждання.

Проте вона опублікувала ще один пост, де її критикують за написане. 

Судячи з її сторінки в соцмережах, раніше жінка працювала пресофіцеркою полку «Дніпро-1» та добровольчого батальйону «Донбас». Останнім часом вона публікує дописи, в яких йдеться, що вона перебуває в Ірландії. 

Пізніше у мережі з'явився уривок розмови з Мазурчук. Чоловік, котрий представився співробітником оперативного штабу, просить її допомогти у створенні списку фраз, з якими можна вмирати. Мазурчук продовжує наполягати на тому, що немає сенсу щось говорити росіянам у момент страти.

— Якщо вам відрізають голову, немає сенсу щось говорити. Її вам відріжуть хоч так, хоч так. У такі моменти просити росіян про щось марно, — сказала вона.

Допис жінка все-таки видалила.

Євген Карась про неї добре написав (18+):

Грантесса з‘єбала в Ірландію.

Забанив її ще півроку тому.

Тепер іронізує із солдатів закатованих окупантами.

Бо бачте перед смертю кричали «не надо, больно».

Вона гендерний інтернет-комбат, як виявляється.

І багато розсусолює «навіщо виїжджають бабусі й дідусі», «займають місця під жінок для біженців!!!1».

Всім крім Васіліси не можна втікати.

І всі крім Васіліси мають воювати.

Але лише вона в інтернеті даватиме поради як правильно умирати під час катувань.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень