Страшно і дико: Ці правила гігієни наложниць викликають здивування

Вони завжди мали досконалий вигляд

Більшість людей знають про життя наложниць східних гаремів лише з серіалу «Величне століття», де головною героїнею була українка Роксолана. Виявляється, життя наложниць було покрите таємницями та низкою ритуалів, які, у тому числі стосувалися гігієни.

Депіляція

Волосся могло бути лише на голові, бровах та віях. А на інших ділянках тіла наложниць волосся видаляли різними способами і часто небезпечними, як от з використанням миш’яку.

Догляд за шкірою

Біла шкіра дуже цінувалася, тому жінки використовували різні способи, аби личко було максимально світлим. Вони старалися не виходити на сонце і використовували відбілюючі маски.

Вбиральні

В Османській імперії гігієна була дуже важливою, тому туалети там були дуже схожі на сучасні. З неприємними запахами боролися різними пахощами та віддушками. Також жінки обов’язково відвідували хамам.

Менструація

Своєрідні традиції були і для менструальних днів. У цей період наложниці не виходили зі своїх покоїв та ні з ким не спілкувалися. Замість сучасних прокладок вони використовували бавовняні ганчірки, які потім спалювали.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень