Столичні шахраї ошукали рівнян на понад 5 мільйонів гривень

Столичні хакери ошукали рівненських нотаріусів на понад 5 мільйонів гривень. Кіберполіцейські Поліського управління та слідчі головного управління Нацполіції Рівненщини спільно з прокуратурою міста Рівне викрили трьох киян, які неcанкціоновано втручались в роботу Державного реєстру речових прав на нерухоме майно Міністерства юстиції України від імені нотаріусів та вносили незаконні зміни щодо об’єктів нерухомості, які перебували в арешті. 

Зловмисники знімали в Реєстрі речових прав об’єкти нерухомості з арешту і перепродавали їх. За свої послуги отримували від 10 до 15 відсотків від вартості. Тільки від імені рівненських нотаріусів їм вдалося провернути близько 20 махінацій на загальну суму понад п’ять мільйонів гривень. Від рук зловмисників постраждали також приватні нотаріуси Житомирщини та Києва.

Співробітники Поліського управління кіберполіції встановили особи зловмисників. Ними виявилися кияни віком 31, 28 та 27 років». Зі слів керівника Рівненської місцевої прокуратури Володимира Самардака, поліцейські спільно із працівниками прокуратури з метою припинення незаконної діяльності та відшукування речей, що свідчать про причетність зловмисників до протиправної діяльності, провели 3 санкціоновані обшуки в їхніх помешканнях у Києві. Правоохоронці вилучили 18 паспортів, чотири банківські платіжні картки, сім сімкарток, вісім електронних носіїв інформації та чорнові записи.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень