Столиця в шокові: унікальні праліси на Рівненщині віддали під сокиру для видобутку торфу (ФОТО/ВІДЕО)

Захисники природи у Києві б'ють на сполох та подають до суду 

Унікальні праліси Рівненщини опинилися під загрозою знищення. Йдеться про винятковий природний ліс з унікальною екосистемою та деревами, яким від 120 до 160 років, що має статус пам'ятки природи місцевого значення «Макове болото» віддали під видобуток торфу. 

У 2021 році за рішенням Рівненської обласної ради цей ліс здобув статус пралісової пам’ятки природи місцевого значення.

 

А вже  у січні цього року  Державна служба геології та надр України надала дозвіл на користування надрами, зокрема видобуток торфу на цій території на 20 років товариству «Укрторф».

 

Ділянка чимала, майже 260 гектарів лісу, що робить його найбільшим в Європі суцільним масивам заболочених лісів. 

Столичні захисники природи припускають, що ймовірна ділянка викликала інтерес зовсім не через торф, адже через географічне розташування логістика доставлення торфу виглядає вкрай нерентабельно, і можливо тут є поклади бурштину. У будь-якому разі видобуток і торфу і бурштину передбачає вирубування дерев - та знищення природи. 

Тож громадська організація «Київський еколого-культурний центр» подали позов до суду і хочуть оскаржити рішення Держслужби геології і надр на надання дозволу на видобуток торфу.

Більше про це - у відео.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень