Стелу Героїв Небесної Сотні з Соборної можна прибрати. Але є одне але (ФОТО)

Розповів ініціатор її встановлення, дизайнер Олексій Огонь

За майже 8 років від появи, інсталяція присвячена героям Небесної Сотні у Рівному занепала. Йдеться про фасад будинку на вулиці Соборній, поблизу органного залу. Жодне з управлінь міської ради не взяло її на баланс, а відтак і не стежить за нею. Зважаючи на стан малюнку, утримувати його на цьому місці сенсу немає, каже ініціатор встановлення стели, дизайнер Олексій Огонь.

На мою думку відновлювати стелу, це знову кошти. На той період, у 2014 році ця стела була вкрай актуальна, і їй потрібно було знайти місце. Зараз, можливо, її час уже минув. Я знаю був конкурс і навіть бачив проект меморіалу для вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні і воїнів АТО, біля ОДА у сквері, й це буде достойне місце.

 

Стелу з Соборної можна забрати, при умові що з’явиться новий пам’ятник. Краще зробити щось краще, - розповів Олексій Огонь.

Наразі найдешевшим варіантом може стане відновлення малюнку акриловими фарбами, каже Олексій Огонь. Але це – не надовго, і за деякий час стела знову втратить вигляд.

Наразі у місті є одразу кілька точок, де вшановують пам’ять героїв Небесної Сотні та АТО, а зважаючи на новий виток війни, можливо виникне необхідність появи ще нових місць вшанування. На думку Олексія Огня – це розпорошує увагу, і тому важливо зробити гідне місце для вшанування героїв Небесної сотні та військових, які загинули від 2014 року.

Це стилізована хвиля та куб - проєкт архітектора Сергія Адаменка з Сумщини, який переміг у конкурсі. Саме його мали реалізувати коштом міського бюджету у 2021 році поблизу Рівненської ОДА. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень