«Славнозвісну» стелу у Рівному розбили! Відомо, що буде на її місці (ФОТО/ВІДЕО)

На Театральній площі зранку працювали комунальники 

Фото зі сторінки Віктора Шакирзяна у Фейсбуці
Фото зі сторінки Віктора Шакирзяна у Фейсбуці

У Рівному зранку, 28 квітня, почали демонтаж стели з іменами радянських діячів. Про це повідомив секретар Рівнеради, голова комісії з питань перейменування міських об’єктів Віктор Шакирзян у Facebook. 

За словами чиновника, місту вдалось “швидко владнати всі бюрократичні процедури” та отримати дозвіл, аби прибрати цей елемент радянського часу поблизу Театральної площі.

- На місці радянських символів у Рівному буде сучасний артоб'єкт. Як і було обіцяно, звільняємо центр нашого міста від символів радянського «панування» на українській землі.

 

Ось бачимо, хтось намагався нанести тут ескіз малюнка. Як на мене, це чудова ідея - замість цього радянського рудимента створити на цьому ж місці патріотичний малюнок - стінопис, який стане привабливим артоб'єктом центральної частини міста.

 

У зв’язку з цим особисто запрошую нашу талановиту молодь, митців, істориків та культурних діячів міста пропонувати свої варіанти того, що буде розміщено на цій стіні. 

Посадовець закликає залишати пропозиції за посиланням у спеціально створеному опитувальнику. 

Нагадаємо, на стелі, що розташована напроти драмтеатру, були п'ятикутні зірки й п'ять прізвищ з декомунізаційного списку Українського інституту національної пам'яті.

 

 

Виконати відповідний закон, який набув чинності у 2016 році, заважав статус пам'ятки місцевого значення, повідомляє Суспільне.

У списку тих, хто підпадає під декомунізацію – Ватутін, Медведєв, Кузнєцов, Новак та Приходько.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень