Стартувала тотальна перевірка адрес. До кожного з українців - прийдуть додому

Вже визначили понад тисячу відповідальних осіб, а в окремих областях процес уже на фініші 

В Україні почали перевіряти адреси. Представники місцевої влади мають звірити та внести оновлену інформацію до Реєстру з назвами вулиць і будинків.  Та згодом завітають і в кожне окреме помешкання. Таким чином мають провести повну верифікацію адрес

Єдиний державний реєстр адрес після верифікації стане єдиною і вичерпною базою адресних даних. У цьому реєстрі кожний населений пункт, кожна вулиця і кожний будинок матимуть власний ідентифікатор.

 

Це дозволить уникнути плутанини, яка нерідко виникає при дублюванні назв населених пунктів і вулиць, а також номерів будинків.

На сьогодні  у вже понад тисячі громад визначено осіб, які відповідатимуть за заповнення реєстру. Вони пройшли спеціальне навчання і отримали доступ до кабінетів цього інтернет-ресурсу. У деяких громадах за справу взялися активно, і там вже завершують перший етап верифікації. Наприклад у Сумах  верифіковано 94% будинків і вулиць, і Ніжині на Черкащині – 90%. А серед ОТГ лідером цього списку стала Локачинська громада у Волинські області. Там вже верифікували 95% адрес.

При верифікації адрес до реєстру заносять такі дані:

  • верифіковані назви вулиць;
  • додають геометрію вулиць;
  • додають історичні та синонімічні назви вулиць;
  • додають документи, що підтверджують наявність адрес;
  • верифікують номери адрес (будівлі).

Другим етапом будуть проводити верифікацію приміщень, тобто прийдуть до кожної квартири.

У Мінінфраструктури кажуть, що метою такої перевірки адрес є «систематизація адресної інформації». В уряді прагнуть створити єдине джерело даних, яке б містило усі адреси, що є в Україні. Це допомогло б суттєво зменшити кількість помилок при використанні такої інформації, де потрібна точна адреса.

Крім того, це могло б запобігти проявам шахрайства із правами власності на нерухомість.

Джерело: OBOZ.ua

Створення такого реєстру допоможе податківцям, які матимуть у своєму розпорядженні не лише базу оподаткування, але й конкретні адреси та місце розташування платників.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень