Стартує експеримент: замість паспорта українцям тепер видаватимуть тимчасове посвідчення

Нововведення працюватиме найближчі два роки

 
Впродовж двох років в Україні триватиме експеримент - замість паспорта українцям видаватимуть тимчасове посвідчення. Відповідне рішення напередодні вихідних ухвалили у Кабінеті міністрів.
 
Щоправда, стосується нововведення осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях або у містах чи будь-яких інших населених пунктах де тривають бойові дії.
 
Передусім таку стратегію погодили задля  повернення громадян України з тимчасово окупованих територій через треті країни.
 
Усі подробиці передбачені документом «Про реалізацію експериментального проєкту щодо оформлення тимчасового посвідчення громадянина України громадянам України, які перебувають на територіях, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією». 
 
Оформлення посвідчення особи на повернення в Україну громадянам України, які знаходяться на тимчасово окупованій території, є неможливим з огляду та те, що окремими країнами, особливо державою-агресором, це буде використано як визнання Україною окупованих територій — територією іноземної держави, - йдеться в урядовому повідомлені. 

Ухвалене рішення допоможе українцям отримати  документ, що буде посвідчувати особу та підтверджувати громадянство. За допомогою якого особи матимуть можливість виїхати через територію, зокрема російської федерації, в’їхати на територію третіх країн та звернутися до закордонних дипломатичних установ для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Таке посвідчення видаватимуть:

  •  особам які втратили паспорт громадянина України, на імʼя яких із застосуванням засобів Єдиного державного демографічного реєстру оформлено паспорт громадянина України та/або паспорт громадянина України для виїзду за кордон, або щодо яких наявна інформація про оформлення паспорта громадянина України/паспорта громадянина України для виїзду за кордон, яка зафіксована у формі електронних даних у відомчій інформаційній системі ДМС; 
  • особам до 18 років, щодо яких відсутня інформація в Реєстрі або у відомчій системі ДМС.

Можливість використання такого документа на території інших держав буде узгоджуватися за сприянням Міністерства закордонних справ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень