Стартап українця увійшов до ТОП-20 у світі

Заснований українцем Андрієм Селезньовим стартап Petiole потрапив до двадцятки найгарячіших винаходів 2015 року за версією американського телеканалу CNBC.

Додаток дозволяє вимірювати площу поверхні листя.

Зокрема, ці дані необхідні для вирощування різних агрокультур. Інфографіка Petiole моніторить динаміку росту рослин, використовуючи дані про розмір поверхні листя. Це дозволяє зрозуміти, як рослина реагує на такі фактори як погода, різні добрива тощо. Ідея стартапу зародилася ще в жовтні минулого року. Тоді одному зі співзасновників винаходу, Вячеславу Бикову, необхідно було виміряти площу каштанового листя для досліджень. Виявилося, що цей процес займає немало часу, а камера мобільного телефона може впоратися з цим у рази швидше.

До комплектації Petiole входить мобільний додаток, спеціальна підставка для смартфона і пластина для калібрування і вимірів.

Для того, щоб потрапити до шорт-листа, Petiole подав заявку на відбір у конкурс Startup Open у США. З 800 заявок українську команду відібрали в ТОП-50. Вже пізніше з цьго списку було вибрано 20 найкращих. Враховуючи те, що канал CNBC є одним із найавторитетніших бізнес-ЗМІ у світі, потрапляння до його ТОП-20 гарантує високий рівень упізнаваності проекту.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень