Стали відомі імовірні причини загибелі курсантки у квартирі Рівного

Трагедія сталася через несправну вентиляцію?

Трагічна подія сталася третього січня близько 18 години.

Дівчину без ознак життя виявила у квартирі на вулиці Буковинська обласного центру матір.

У «Рівнегазі» кажуть, що це нещасний випадок і пояснюють:

- Під час обстеження місця події виявлено, що нещасний випадок зі смертельним наслідком стався у квартирі, де встановлено газову поверхню з чотирма камфорами та димохідний котел-колонку, наявна електро витяжка та відсутня решітка вентиляційного каналу, у ванній кімнаті розміщений електровентилятор примусового спонукання.

 

Причини нещасного випадку встановить комісія Управління Держпраці у Рівненській області.

 

Ймовірною причиною нещасного випадку могло бути отруєння чадним газом при використанні котла із одночасним ввімкненням електровентилятора у ванній кімнаті.

Згідно з пунктом 3.3 Правил безпеки систем газопостачання власник відповідає за технічний стан та безпечне користування газопроводами, газовими приладами, димовими та вентиляційними каналами.

У «Рівнегазі» також повідомили, що за експлуатацію «вимикаючого пристрою на вводі в багатоквартирний будинок» відповідає ОСББ «Буковинська-16». Це задокументовано у відповідному договорі, повідомляє преслжуба «Рівнегазу»:

- Відповідно до вимог Кодексу газорозподільних систем між АТ «Рівнегаз» та ОСББ «Буковинська-16» був укладений Акт розмежування балансової належності та експлуатаційних сторін.

 

Межа експлуатаційної відповідальності сторін, згідно з даним Акту розмежування, встановлена після вимикального пристрою на вводі в багатоквартирний будинок.

 

Таким чином, ОСББ «Буковинська-16», забезпечує експлуатацію газопроводів та обладнання, що використовується в даному житловому будинку від визначеної межі експлуатаційної відповідальності.

АТ «Рівнегаз» вкотре нагадує споживачам природного газу про обов’язкове дотримання правил безпеки й категоричну заборону користуватися газовими приладами при відсутності тяги або наявності зворотної тяги в димоході та вентиляційному каналі, встановлювати примусову витяжну вентиляцію в приміщенні, де є газові прилади з відведенням продуктів згоряння в димові канали.

 

При виявленні витоків газу, несправності газових приладів телефонуйте за номером: «104».

Додамо, нині поліцейські встановлюють обставини події.

Повідомлялось, що 19-річна рівнянка навчалася у Львівському Державному університеті внутрішніх справ на третьому курсі.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень