Стало відомо, який штраф почнуть платити водії за непристебнутий ремінь безпеки (ФОТО)

Сума, м’яко кажучи, чимала

На сьогодні ременем безпеки в автомобілі мають користуватися як водії, так і пасажири транспортного засобу. При цьому йдеться як про пасажирів спереду, так і про пасажирів, що сидять ззаду.

Що ж до дітей, то їх потрібно перевозити з використанням спеціального автокрісла, поки вони не будуть вищими за 145 сантиметрів.

Раніше у правилах була помітка про те, що дітей не можна перевозити без автокрісла до 12 років, але після нещодавніх змін до правил дорожнього руху її прибрали.

Кому можна не користуватися ременями безпеки

Цей виняток також зазнав змін після поправок до правил дорожнього руху навесні 2021 року. Тепер у населеному пункті можуть не пристібатися лише водії та пасажири, які мають інвалідність, що перешкоджає фіксації ременя безпеки.

Водії та пасажири оперативних та спеціальних ТЗ. Раніше у місті також могли не пристібатися учні та автоінструктори, а також пасажири та водії таксі.

За межами населеного пункту після змін до правил дорожнього руху повинні пристібатися усі учасники дорожнього руху.

НІ ЗАГЛУШКАМ

У сучасних автомобілях, обладнаних подушками безпеки, працює система оповіщення, якщо ви не пристебнулися. І багато водіїв використовують заглушки для ременів, які імітують пристебнутий ремінь.

Коштує ця деталь недорого – від 50 гривень. Однак шкоди від неї набагато більше, ніж користі. Якщо ви сіли за кермо, не пристебнулися, а просто скористалися заглушкою та потрапили у ДТП, то подушка безпеки може зламати вам шию.

При ударі корпус подається вперед, у напрямку керма, подушка безпеки під час розкриття б’є в область шиї, а тулуб відкидає на сидіння.

 

Саме це і може призвести до перелому шиї та летального результату.

Штраф за непристебнутий ремінь безпеки

За порушення правил користування ременем безпеки передбачено штраф у розмірі 510 грн.

За порушення правил використання ременя безпеки, у разі ДТП, передбачено штраф у розмірі 2400 – 8500 грн.

Хто платить штраф

Відповідальність за порушення правил користування ременем безпеки лягає на водія.

Якщо в автомобілі передбачено 4 ремені безпеки, і всі 4 особи включаючи водія не пристебнуті, штраф дорівнюватиме: 510Х4=2400 грн.

Джерело: Bigmir

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень