Стало відомо, скільки Лавра приносила УПЦ МП: тепер ясно, чому «Паша Мерседес» не хоче їхати

Бо як розпрощатись з усім нажитим?!

Митрополит Павло. Фото Скрін із відео.

За словами священнослужителя, митрополита УПЦ МП, відомого як «Паша Мерседес», коли він прийшов намісником, в Лаврі «не було нічого».  І тільки його вклад допоміг національному заповіднику розбудуватись.

Ображений митрополит Павло Лебідь відразу заявив про наміри судитися, щоб повернути кошти, які начебто він вклав у облаштування святині за 29 років свого намісництва.  

За інформацією міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, Києво-Печерська лавра могла приносити чималі кошти.

«Щонайменше це десятки мільйонів гривень обігу на рік. Ми знаємо багато благодійників, які жертвували монастирю і кажуть УПЦ МП: «Ми вам відбудували». Ні, шановне панство, ви не відбудували. Відбудували люди, які жертвували кошти, – зазначив Олександр Ткаченко в інтерв’ю Liga.net.

Натомість комісія Мінкульту на території Лаври виявила факти, що свідчать про безгосподарність та недбальство.

В офіційному Telegram-каналі міністерства опубліковані фото, що засвідчують наслідки користування УПЦ (МП) «Книжковим складом» Києво-Печерської лаври, збудованим у другій половині ХІХ століття, який є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення.

Джерело «Телеграф» 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень