США перекинули в Польщу десятки винищувачів: у Пентагоні пояснили причину (6 ФОТО)

«Це не пов'язано із нарощенням російських військ на кордоні з Україною»… АЛЕ


Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак повідомив про прибуття десятків американських літаків F-15 і F-16. За його словами Європейське Командування збройних сил США відпрацьовує швидке перекидання ВПС в Європі, використовуючи польські аеродроми.

Маріуш Блащак

При цьому, прессекретар Пентагону Джон Кірбі заявив, що така масштабна повітряна операція – не є реакцією США на загострення протистояння між Україною та РФ. За словами Кірбі,

Це частина ротаційної присутності США в Європі.

Досить рутинні маневри. Ми робимо це постійно.

Однак, не всі погоджуються з таким твердженням.

Наприклад, Стівен Бланк, експерт Інституту зовнішньої політики США вважає, що модернізація української авіації є стратегічною можливістю для адміністрації Байдена зупинити гіпотетичну агресію в Україні, а також завдати Росії удару на пропагандистському рівні.

У тексті, опублікованому Атлантичною радою, американський аналітик стверджує, що зміцнення ВПС України дало б усім зрозуміти, що США не будуть терпіти «невідповідну» російську політику у Східній Європі. 

 

Це було б рішенням, яке випливає з нинішніх дій, значною мірою вирішуючи проблему неефективності дій Заходу щодо Росії, пов’язаних із її участю у конфлікті на сході України та анексії Криму.

Стівен Бланк

100 літаків для України?

 Пропозиція Стівена Бланка йде набагато далі. 

На його думку, США повинні прийняти рішення про програму «Leand-Lease для України», запропоновану колишнім міністром оборони Польщі Янушем Онишкевичем, або інший вид пакету допомоги, фінансований США, який включав би постачання не стільки обладнання, скільки всього необхідного для української авіації. 

 

Мова йде про 100 або більше машин F-15, 6-8 літаків раннього попередження E-2C-2000 Hawkeye та 8-12 літаючих танкерах KC-135R, а також про передачу даних Link-16, інтелектуальних боєприпасів, крилатих ракет, відповідного розвідувального обладнання та прицілі. 

Як пише експерт аналітичного центру Інституту зовнішньої політики, «такий сигнал надішле Москві чітке повідомлення і допоможе зупинити будь-які можливі плани вторгнення у майбутньому».

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень