Якби раніше дали ATACMS, то преса США не змогла би написати, що контрнаступ повільний (ФОТО)

Пройти ще можуть місяці?

«ABC News», посилаючись на закриті джерела, повідомляє, що американське керівництво, нарешті нібито схиляється до включення «ATACMS» до одного з наступних пакетів допомоги Україні.

Про новину повідомляє одразу кілька видань, але разом з тим варто зазначити, що

«Остаточне рішення ще не було прийнято» та, що «можуть минути місяці поки Україна отримає озброєння».

Передача Україні ATACMS усім чітко просигналізує, що Росія має програти, - Подоляк

Передача ракет з дальністю понад 500 км, зокрема MGM-140 ATACMS вирішує два головні завдання цього етапу війни, - каже  Михайло Подоляк – радник керівника Офісу президента України:

  • Перше (психологічне) завдання полягає в тому, щоб чітко просигналізувати всім, що війну буде доведено до кінця, що Росія має програти і що більше немає міфічного страху перед Москвою. Це також демонструє, що прискорення постачання є справжньою деескалацією, й усі інші країни мають збільшити постачання найважливіших військових засобів в Україну.

  • Друге (практичне) завдання – суттєве прискорення знищення тилових ресурсів Росії, головних стратегічних баз на окупованих територіях. Повне знищення транспортної логістики. Блокування можливості проведення ротацій, отже, різке зниження боєздатності російсько-окупаційних військ на першому/другому ешелонах оборони. Потрібні рішення.

«ЯКБИ»

ВІКТОР АНДРУСІВ – голова правління Київської школи державного управління імені Сергія Нижного – у своєму блозі сьогодні пише:

  • Якби у січні 2022 року в Україну прибули перші САУ, бронемашини, ППО Patriot – скоріше за все, Путін відмовився б від нападу або не зміг би захопити такі території.
  • Якби у травні 2022 року українських пілотів забрали на навчання літати на F-16 – скоріше за все, у червні 2023 року вони могли б супроводжувати наш контрнаступ.
  • Якби у травні 2023 року нам були надані касетні снаряди, то прорив першої лінії оборони ворога стався б до кінця червня.
  • Якби у червні 2023 року нам надали б ATACMS на 300 км, то, скоріше за все, зараз ми б пробивали останню лінію оборони з перспективою виходу до Азовського моря.
  • Якби не всі ці «якби», то західній пресі не доводилося б писати, що контрнаступ повільний.

Наразі точно невідомо, що змусило США змінити свою думку, раніше адміністрація Байдена пояснювала свою неготовність передати ЗСУ ці системи тим, що у них самих не було достатньої кількості «ATACMS», щоб передача певної частини України ніяк би не вплинула на обороноздатність Сполучених Штатів.

Західні журналісти вважають, що готовність таки передати «ATACMS» пов'язана з тим, що після перевірки військових складів було виявлено додаткову кількість цих системи.

 

Про яку саме кількість «ATACMS» йде мова та про який тип поки нічого не відомо, різні типи мають не лише різну дальність польоту, але й різне призначення: знищення будівель/техніки чи живої сили супротивника. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень