Справжній одяг супергероя – гумові рукавички

Саме в цьому переконаний один з інструкторів курсів базової домедичної допомоги Дмитро Андрощук

Адже коли ти бачиш людину, яка потребує допомоги, перш за все варто думати про власну безпеку. І тому необхідно завжди носити з собою гумові рукавички. Бо неможливо точно визначити, можливо потерпілий хворий на СНІД чи гепатит.

Одним із провідних уроків, які розкажуть вам на будь-яких курсах домедичної підготовки – перш за все необхідно подумати про власну безпеку. Чи не заразитесь ви хворобою від людини, яку будете рятувати, чи не обвалиться на вас будинок, з якого ви будете витягувати потерпілого або чи не вибухне автомобіль з пораненим.

Також на 8-годинному курсі домедичної підготовки інструктори розповіли та показали, як та куди саме потрібно накладати джгут, як робити серцево-легеневу реанімацію та як відрізнити звичайну непритомність від інсульту.

Також розвіяли й багато звичних нам міфів. Зокрема, при опіках улюблений багатьма «Пантенол» можна наносити на шкіру не раніше, ніж за 6 годин після ураження. Для того, щоб відрізнити звичайну непритомність від інсульту, варто звернути увагу на колір обличчя потерпілого. Якщо він блідий – значить знепритомнів, а якщо багряного кольору – то є підозра на інсульт. Це важливо, адже при  різних станах необхідна різна домедична допомога.

Інструктор Дмитро Андрощук розповідає, що велику частину досвіду українські парамедики переймають з-за кордону. Наприклад, зі Сполучених Штатів:

Та ж сама Америка в свій час зробила дуже цікаву річ. Вони ввели програму, ще починаючи з дитячих садочків, під назвою «Я хочу, щоб мої дідусь та бабуся жили». Вони ввели в цю програму інформацію про те, як розрізнити інсульт, як розрізнити інфаркт, як перевести на бік людину, щоб вона не задихнулася та викликати швидку. Вони таким чином знизили смертність від серцево-судинних патологій на 30%. Буквально за рік проведення програми.

По закінченню курсів, всі учасники отримали документ, що засвідчує їх ознайомлення з основами домедичної підготовки. Він діє два роки, потім доведеться поновлювати. Проте, якщо займатися підготовкою далі, то наступним рівнем буде звання парамедика першого рівня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень