Споживачам приготуватись до нового дефіциту? В Україні змінять правила продажу продуктів 

Невже з прилавків магазинів та супермаркетів зникне імпортна продукція 

Уряд скасував свій дозвіл продавати продукти без маркування українською мовою, повідомляє Міністерство агарної політики. Зазначається, що на початку повномасштабної війни, оскільки була потреба терміново наситити вітчизняний ринок продуктами, уряд дозволив безмитне ввезення імпортних товарів з-за кордону.   

Протягом 6 місяців від початку повномасштабної російської агресії ситуація змінювалася.

Сьогодні українські переробні підприємства вже зуміли оговтатися від шоку, запустили виробництво і загалом наситили внутрішній ринок власною продукцією.   

 

 

Саме через це гострої потреби в імпортних продуктах більше немає.

Тож Мінагрополітики відреагувало на звернення вітчизняних виробників харчової промисловості й скасувало впроваджену раніше норму.   

 - З огляду на звернення галузевих об’єднань виробників харчової промисловості та з метою забезпечення високого рівня захисту здоров’я громадян та задоволення їхніх соціальних та економічних інтересів, 19 серпня 2022 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову, яка скасовує норму тимчасової можливості на період дії воєнного стану реалізації імпортованих харчових продуктів на митній території України, інформацію про які викладено мовою, відмінною від державної, – йдеться у повідомленні.   

Водночас це не означає, що всі продукти, на яких немає українського маркування, одразу зникнуть з полиць.

Їх також не відправлятимуть назад до країн, звідки їх привезли.  

Всі продуктові товари, які були або будуть ввезені на територію України з 9 березня по 1 грудня 2022 року, зможуть продаватись в українських магазинах до дати закінчення їхнього терміну придатності.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень