Сповіщення отримав, гроші не прийшли: українець розповів про проблему з Приват24

Клієнтам доводиться чекати, поки ПриватБанк розбереться в проблемі, але в результаті – залишаються ні з чим

Гроші, які нараховують українцям на банківську карту, не доходять до адресата. Водночас є сповіщення про успішну транзакцію, але сума коштів на рахунку не змінюється. Клієнтам доводиться чекати, поки ПриватБанк розбереться в проблемі, але в результаті – залишаються ні з чим.

Кілька схожих історій опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач послуг національного банку Дмитро Пилипенко зазначив, що отримав сповіщення у Приват24 про зарахування 215 доларів.

Суму автоматично конвертували в гривні, що доводить запис в історії операцій, але на рахунок фінанси не надійшли.

 

Тобто розмір особистих грошей залишився попереднім, у виписці по карті відповідної суми також немає.

Після звернення в техпідтримку онлайн чоловіка попросили чекати 3 робочі дні. Але минув тиждень, а ситуація залишилася незмінною. Тож він вирушив у місцеве відділення, де оператор створив заявку на повернення, розгляд якої, за регламентом ПриватБанку, складає 45-120 днів.

Як зауважили представники фінустанови, клієнти можуть самостійно відобразити операції повернення у виписці.

Для цього потрібно сформувати її в сервісі довідок, який знаходиться за шляхом «Послуги» – «Довідки» – «Виписка» – «Виписка по картці / рахунку».

Як з’ясувалося згодом, гроші дійсно прийшли раніше, але користувач недогледів збільшення суми на рахунку, оскільки стався збій у додатку і транзакція не відображалася.

Тимчасові складнощі з виписками у застосунку

На початку січня зі схожою проблемою зіткнувся інший клієнт ПриватБанку з ніком Andryi. Він успішно повернув кошти з інтернет-магазину, проте на балансі сума не змінилася, у виписці на карті операція не відобразилася.

Довгі розмови з операторами не допомогли, як і надіслані скріни з історії транзакцій: представники фінустанови просили шукати причину збою в системі онлайн-магазині.

Втім невдовзі визнали, що технічна помилка сталася саме у ПриватБанку, та пообіцяли виправити її за кілька днів. А далі клієнт став свідком незрозумілих змін в інформації по своїй карті:

— Після другого звернення через 12 днів банк вирішив легалізувати все, що відбулося раніше, відмінусувавши суму повернення від залишку на карті, зазначивши дані у виписці операцій.

 

Через добу запис зник.

Як результат – минув місяць з моменту початку історії (кошти мали нарахувати ще 4 січня). У відповідь на скаргу співробітники банку зазначили, що наразі спостерігаються тимчасові складнощі з відображенням операцій повернення у Приват24. Але коли їх зможуть усунути, не уточнюють.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень