«Спортивний наставник» з’явився у Рівному. Дітей і тренера підтримує Parimatch Foundation (ФОТО)

Соціально відповідальний бізнес – в дії

Рівне стало 11 містом України, де міжнародний благодійний фонд Parimatch Foundation обрав собі «Спортивного наставника».

Іван Нечипорук
Іван Нечипорук

Це Іван Нечипорук – тренер з кікбоксингу WAKO у спортивному клубі «Праджат».

Іван Нечипорук, як «Спортивний наставник», найближчого року тренуватиме групу з 15 дітей. Це юні спортсмени, які потребують особливої уваги, адже опинились у складних життєвих обставинах.

 - Для участі у проєкті «Спортивний наставник» ми відібрали 15 дітей з області, не лише з Рівного. Ми майже 3 місяці відбирали цю групу. Це діти з багатодітних сімей, діти, яких виховує один з батьків, діти з сімей переселенців, малозабезпечені.

 

Ці діти – серед них і дівчатка – вже показали певні результати у спорті. Дехто захистив звання майстра спорту, дехто – готується до цього. Сьогодні їм презентували професійне спорядження, зокрема, шкіряні боксерські рукавиці.

 

Але це лише початок, бо проєкт «Спортивний наставник» передбачає колосальну підтримку, фінансову в першу чергу. Ця співпраця триватиме до серпня наступного року, в рамках якої нам допоможуть із виступами на чотирьох змаганнях всеукраїнського рівня.

У групі є двоє рідних братів, родина яких змушена була переїхати з Макіївки на Рівненщину.

Данило та Борис займатимуться у секції з Ігорем Нечипоруком. Тренера вважають справжнім наставником та другом.

 - Це наш друг, він нас всього навчив. Ми чекаємо змагань. Скоро поїдемо в Одесу. Якщо доведеться битися між собою у фіналі – будемо битися, - посміхаючись, розповіли третьокласник Борис та четвертокласник Данило.

Їхня матір – з наймолодшим сином – чекала Бориса та Данила з тренування.

У розмові з представниками Parimatch Foundation зізналась, що для її хлопців – це потужний старт.

І, звичайна, дякувала організаторам за таку можливість, бо це ще й важливий елемент адаптації для дітей, які покинули домівку і переїхали до іншого міста.

У багатьох містах України вже працюють «Спортивні наставники», повідомив директор благодійного фонду Parimatch Foundation в Україні Вадим Мисюра.

Вадим Мисюра
Вадим Мисюра

Попри те, що Parimatch вже співпрацює з народним клубом «Верес», пропозиція «Праджату» зацікавила представників однойменного міжнародного фонду.

 - Головне наше завдання – залучити до спорту дітей, не дивлячись на те, які в них можуть бути проблеми в житті. Взагалі питання залучення дітей до спорту – головне, бо є дуже багато талановитих дітей, але батьки не мають можливості фінансувати це заняття. Ми повинні підтримати дітей не лише матеріально, а й створити їм умови для тренувань.

 

Це розвиток здорової нації й соціально відповідальний бізнес цьому сприяє. Це перша сторона. А друга сторона – звернути увагу на спортивного наставника. Треба багато робити, щоб підтримати справу тренерів, людей, які часто працюють на ентузіазмі і є справжніми наставниками дітям. Треба розуміти сьогодні, що завдяки таким спортивним наставникам наша держава – досі цивільна.

 

Ми власним прикладом закликаємо соціально відповідальний бізнес підтримувати дітей та надавати їм можливість розвиватися.

До слова, програма «Спортивний наставник» діє в Україні з 2019-му році. За це час Parimatch Foundation змогли підтримати дітей та їхніх тренерів у найвіддаленіших куточках країни.

З моменту заснування і дотепер фонд активно фонд активно реалізує 4 комплексні програми: «Так, я можу», «Спортивний наставник», «Нова фізична культура» та «Boost4Best».

Окрім України, фонд реалізує соціально відповідальні проєкти в Білорусі, Казахстані та на Кіпрі, а також підтримав українських лікарів під час пандемії коронавірусу.

Представники міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation наголошують, що й надалі розширятимуть географію реалізації проєктів, аби незалежно від місця проживання, статі та умов, у яких перебуває дитина, у неї були можливості займатися спортом.

Усі фото - Радіо Трек

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень