Спочатку впаде, а потім виросте: прогноз на курс долара до кінця 2021 року

На українську гривню впливають безліч факторів

Фінансисти очікують, що цього року гривня продовжить бути нестабільною.

Про це Радіо ТРЕК повідомляє із посиланням на Liga.net.

Банкіри очікують зміцнення гривні у квітні. Зокрема, повернення до рівня 27,6 гривні за долар можливе вже на другому тижні квітня, - прогнозує начальник управління казначейських операцій банку Кредит Дніпро Юрій Гриненко.

Чому гривня буде міцна:

  1. Локдаун. Цієї весни Україна відмовилася від загальнонаціонального карантину, проте багато великих міст запровадили локдаун. Це погано для економіки, але така ситуація сприяє зміцненню гривні – попит на іноземну валюту впаде.
  2. Посівна. Основне джерело валюти на ринку у квітні – продаж аграріїв які проводять посівну кампанію. Оскільки роботи відкладалися через холодну погоду, зараз вони принесуть більше валюти на ринок.
  3. Ціни на експорт. На стороні гривні – ціни на товари українського експорту у світі, що впливає на обсяги валютної виручки на міжбанку. У березні знизилися ціни на залізну руду і пшеницю.
  4. Нерезиденти і ОВДП. Іноземні інвестори з січня збільшили гривневий портфель з 80 до 100 мільярдів гривень. І хоч в березні їх інтерес ослаб, українські ОВДП все ще приваблюватимуть нерезидентів високими ставками.

Прогноз до кінця 2021 року

Аналітики очікують, що 2021 рік гривня закінчить на рівні 28,5 гривні за долар.

Слід врахувати:

  1. Сезонні чинники: закупівля імпортних паливно-мастильних матеріалів аграріями під час збирання врожаю, підготовка уряду до нового опалювального сезону.
  2. Невизначеність з МВФ. Невідомо чи Міжнародний валютний фонд продовжить співпрацю з Україною в рамках програми stand-by. Поки що Україна отримала лише перший транш у розмірі 2,1 мільярда доларів.
  3. Виплати за держборгом. Зокрема у вересні Україна повинна заплатити понад 100 мільярдів гривень.
  4. Інфляція.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень