Співпраця Рівненщини й Волині виходить на новий рівень (ФОТО)

Що передбачає Меморандум про співпрацю між двома областями

Меморандум про співпрацю між обласними радами Рівненщини та Волині підписали сьогодні голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук та голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

Раніше текст документа на сесіях підтримали депутати обох обласних рад.

У Меморандумі йдеться, що співпраця здійснюватиметься з метою розвитку територіальних громад та задля успішного реформування місцевого самоврядування обох регіонів, в соціально-економічних та гуманітарних сферах.

Сторони розвиватимуть співпрацю за такими напрямами:

  • розвиток місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади;
  • екологія та охорона навколишнього природного середовища;
  • освіта, наука, культура та охорона здоров’я;
  • розвиток фізичної культури та спорту;
  • інвестиції та розвиток ділової активності. 

Як зауважив голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук, підписаний Меморандум є результатом тієї співпраці, яка вже склалася за період роботи Рівненської та Волинської рад восьмого скликання. 

- Делегація з Рівненщини вже двічі побувала на Волині, я брав участь у сесії Волинської облради. Надалі маємо намір переймати досвід колег з розвитку територіальних громад в умовах реформування місцевого самоврядування.

 

Рішення сесії про затвердження бюджетного регламенту є результатом того досвіду, який ми отримали саме на Волині. І найближчим часом проводитимемо бюджетні слухання, щоб розуміти фінансовий стан справ у наших закладах.

 

До того ж живемо у час завершення реформи децентралізації, коли цілком логічним є переглянути роботу нашої обласної ради загалом і її виконавчого апарату, зокрема.

 

Ми над цим працюємо, і переконані, що нам допоможуть волинські колеги, партнери й друзі, - зазначив Сергій Кондрачук.

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, зі свого боку зауважив, що у рівненських колег також є чому повчитися. 

- Щойно ми повернулися з обласного пластового центру у селі Волошки - комунального закладу Рівненської обласної ради. Там мали змогу побачити, як на Рівненщині розвивається «Пласт». Саме таких проєктів нам не вистачає на Волині.

 

Окрім того, наша співпраця є важливою тому, що попри небажання президентської гілки влади віддавати повноваження радам, окремими рішеннями ми вже їх перебираємо. І те, що зараз  ми ділимося досвідом, сприяє нашій готовності до переформатування роботи обласних рад та створення виконкомів, - зауважив Григорій Недопад.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень