Спецфонд «СтопВірус.Вараш» зібрав на допомогу медикам понад 82 тисячі гривень (ФОТО)

У Вараші за час пандемії не захворів жоден медпрацівник

У Вараші за час пандемії не захворів жоден медпрацівник

Від початку пандемії коронавірусу на Рівненщині, у місті супутнику Рівненської АЕС, створили спеціальний благодійний фонд «СтопВірус.Вараш». Активними учасниками фонду є працівники Рівненської АЕС. Силами небайдужих меценатів станом на сьогодні на рахунок спецфонду було зібрано 82 617 грн, які скеровані на потреби медичних та екстрених служб міста Вараш.

За словами члена спецфонду Наталії Петрович, за зібрані кошти благодійники закупили та передали медикам міста-супутника РАЕС низку медичних засобів.

Це: 200 рукавичок, 1000 бахіл, 15 захисних комбінезонів, 20 кисневих масок, 2 пересувні бактерицидні опромінювачі, 15 запасних кварцевих ламп, 10 пульсоксиметрів, 25 захисних окулярів, 4000 масок для медиків, поліціянтів та військових, — прокоментувала Наталія Петрович.

Представники спецфонду «СтопВірус.Вараш» активно співпрацювали з усіма медичними та екстреними службами Вараської ОТГ, вивчали першочергові та термінові потреби лікарів і можливості їх забезпечення.

Впродовж двох тижнів поспіль засоби індивідуального захисту, надані членами спецфонду медикам Вараша, активно використовувалися в роботі, власне, з хворими на коронавірус пацієнтами. Завдяки цим ЗІЗ та медичним костюмам жоден медичний працівник не захворів. Тож тестування на надійність та захист пройшло успішно. А це очевидне визнання нашої роботи, - підкреслила члена спецфонду Ельвіра Ковальська.

Сьогодні, коли нагальна потреба в елементарних засобах спецзахисту практично закрита, волонтери продовжують свою співпрацю з медичною галуззю міста, але в іншому форматі.

Нашою подальшою діяльністю бачимо підтримку, координацію і розвиток ідей та ініціатив мешканців, бізнесу, установ, організацій міста Вараш щодо якісних медичних послуг. Під час поширення коронавірусу найбільш нагальним залишається питання збереження лікарні в місті-супутнику РАЕС, - підсумувала Наталія Петрович.

За матеріалами РАЕС

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень