Німецькі вчені офіційно визнали проблему з COVID-19: число антитіл з часом може зменшуватися

Як бути з вакциною?

Ця інформація вносить серйозні корективи в наші побоювання та очікування.

Науковий центр клініки “Schwabing” (Мюнехен, Німеччина), яка є опорною в лікуванні хворих на COVID-19 прийшов до не дуже приємного висновку.

На основі 4-місячних спостережень та ретельних обстежень хворих на коронавірус, які знаходилися в цій лікарні, вчені офіційно змушені визнати, що з часом (читай на протязі кількох місяців) число антитіл у тих, хто перехворів COVID-19 знижується.

 

Tобто вони знову можуть захворіти 

Як повідомляє німецьке видання «Hаndelsblatt», нові дослідження німецьких вчених показують, що у пацієнтів може не виникати довгостроковий імунітет до хвороби, що, в свою чергу, ускладнює можливість створення ефективної вакцини проти COVID-19.

Висновки ґрунтуються на результатах аналізів крові у пацієнтів, які були першими в Німеччині, хто перехворів на коронавірус ще в січні та лютому.

Недавно взяті у них аналізи й показали зменшення антитіл у їхній крові повідомив голова Інфекційного відділення Клемент Вендтер (Clemens Wendtner):

«Під час проведеного нами тесту ми помітили знижену кількість антитіл у чотирьох з дев’яти пацієнтів. Наразі, важко сказати, як саме це вплине на довготривалий імунітет, цей феномен потребує подальших спостережень та досліджень».

Одним з наслідків зменшення кількості антитіл може бути те, що люди, які перехворіли на COVID-19, з часом зможуть заразитися ним повторно.

Довготривалий імунітет окрім В-лімфоцитів, залежить від Т-лімфоцитів, які можуть прицільно ефективно нейтралізувати інфіковані клітини, якщо організм вже мав справу з таким патогеном.

 

Зменшення кількості таких лімфоцитів може призвести до поступової втрати людиною імунітету до хвороби.

Спостереження німецьких лікарів  підтверджують дослідження опубліковані китайськими вченими у виданні «Nature Medicine».

Тоді науковці виявили зменшення кількості антитіл через два місяці після хвороби, особливо у безсимптомних хворих.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень