Соя та крохмаль: що продають українцям під виглядом дитячої ковбаси вищого ґатунку (ВІДЕО)

Реальна якість продукту далека від заявленого на етикетці

З чого роблять «Дитячу» ковбасу – новини «Сьогодні» провели лабораторний аналіз улюбленої багатьма українцями їжі.

Для чистоти експерименту до лабораторії віднесли ковбасу, куплену на ринку і в супермаркеті. Перевірка відбулась на три показники:

  • ДНК сої;
  • масова частка білку;
  • крохмаль.

«Дитяча» ковбаса має бути виготовлена з якісної м’ясної сировини – свинини і яловичини. Ніякого м’яса механічного обвалювання, крохмалю, сої там не може бути. На маркуванні виробів наявність цих складників виробники не вказали.

Що виявило дослідження у дитячій ковбасі?

В обох зразках ковбаси «Дитячої» було виявлено ДНК сої. Соя – це ж алерген харчовий. У першому зразку масову частку білку виявили 11,07% за норми 12%, не менше.

 

Крохмалю ми виявили 1,8%, що не допускається в «Дитячій» ковбасі. І в другому зразку масову частку білку виявили 12,26% а масову частку крохмалю – 0,5%, – коментує завідувачка науково-дослідного відділу біохімічних та молекулярних досліджень харчових продуктів, кормів та води Ольга Гайдей.

Тобто обидва зразки ковбаси не вищого ґатунку, тим більше це не «Дитяча». Там присутні речовини такі, як крохмаль та соя – яких бути не може. За обман на маркуванні виробникам фальсифікату загрожує штраф від 80 до 120 тисяч гривень. А от експерти радять відмовлятися від напівфабрикатів і переходити на звичайне м'ясо. Бо навіть висока ціна ковбаси і напис «вищий ґатунок» не означає, що вас не обманули.

Інші небезпеки

Окрім якості виробництва, ковбаса може «постраждати» і під час зберігання. Приміром, в одній з точок роздрібної торгівлі журналісти побачили плісняву, відсутність холодильників, дат виробництва й дивні речовини всередині вакуумного паковання з ковбасою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень