Україна сьогодні пише національний диктант єдності

До диктанту долучаються політики й селебріті

Сьогодні, 8 листопада, відбудеться традиційна акція «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності».

Акція починається об 11:00 в Національній бібліотеці ім.В.Вернадського, де у читальній залі диктант писатимуть запрошені гості — політики, селебріті та журналісти.

Об 11:20 у прямому ефірі Українського радіодиктант читатиме відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко.

Охочі можуть долучитися до диктанту  (як слухати, дивіться тут), стежте за трансляцією на сайті ukr.radio або на офіційній сторінці у facebook.

По завершенню диктанту, а це приблизно 11:45-12:00 охочі зможуть надіслати свій текст (фото, скан або скріншот із вказаною зворотною адресою) на електронну скриньку Українського радіо (rd@nrcu.gov.ua) або у приватні повідомлення на сторінці Українського радіо у facebook, або на вайбер – 097-107-107-9.

Важливо — повідомлення надсилати на одну з адрес, не дублюючи на всі.

Автор диктанту закликає переглянути нові правила правопису української мови — цьогоріч у тексті будуть слова на знання нових норм. Текст можна перевірити цього ж дня, 8 листопада.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності започаткували у 2000 році з метою єднання навколо мови. Торік на адресу Українського радіо надійшло 32 779 диктантів. З них без помилок написали 311 учасників.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень