Сьогодні у Рівному встановлюватимуть меморіальні знаки (ФОТО)

П’яти жертвам нацизму

Офіційна церемонія встановлення меморіальних знаків п'яти жертвам нацизму відбудеться о 17 год поблизу входу в обласний академічний музично-драматичний театр.

Для закладання «каменів спотикання» до Рівного прибуде відомий німецький митець, автор ідеї меморіальних знаків Гюнтер Демніг.

Перелік жертв нацизму, яким встановлять меморіальні знаки:

 - отець Володимир Мисечко,

 - поетеса Зузанна Гінчанка,

 - Праведник народів світу Яків Сухенко,

 - єврейська сім’я Якоб та Рахель Крулики.

Варто зазначити, що «камені спотикання» отцю Володимиру Мисечку, Праведнику народів світу Якову Сухенку та єврейській сім’ї Якоб і Рахель Крулики встановлять коштом ГО «Центр «Мнемоніка». А от поетесі Зузанні Гінчанці його виготовили коштом німецької дослідниці літератури, експерта зі славістики та історика Ютти Ліндекуґель.

До слова, Рівне – друге місто в Україні, у якому встановлять ці меморіальні знаки. Вперше їх заклали у Переяслав-Хмельницьку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень