Сьогодні у Рівному відбудеться вечір-елегія Лесі Українки

Подія присвячена 145-річчю від дня народження видатної української письменниці, перекладача, громадського діяча

Викладачі, студенти, науковці, літератори та громадські діячі зберуться задля популяризації творів української та світової літератури, заохочення молоді до читання та залучення нових членів до літературного клубу «Співрозмовник».

Вечір-елегія «Вона, мов кремінь, була горда почуттям, що є дочкою рідної країни», присвячений 145-річчю від дня народження видатної української письменниці, перекладача, громадського діяча Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач).

Ім'я поетеси Лесі Українки овіяне всенародною любов'ю. Це була людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування, її талант виявився у багатьох різновидах літературної праці — поезії, драматургії, прозі, літературній критиці і публіцистиці, перекладацькій роботі і фольклористиці. 

За життя Леся Українка була відома не лише на Україні, але і в Росії та Грузії, знали її в Болгарії, Чехії, Польщі, Німеччині, Австрії. Нині твори поетеси читають на різних континентах, видаються мовами багатьох народів світу.

Творчість письменниці належить до тієї прогресивної спадщини минулого, яка для кожного нового покоління відкривається новими духовними скарбами, живе у віках, безконечно розвивається, даруючи людям мудрість, мужність і красу.

До заходу підготовлена книжкова виставка «Вона, мов кремінь, була горда почуттям, що є дочкою рідної країни», на якій представлено літературні, наукові та епістолярні твори Лесі Українки, літературно-критичні видання, фотодокументи,  що розповідають про життєвий та творчий шлях письменниці. 

Присутні дізнаються цікаві факти з життя Лесі Українки, переглянуть мультимедійну презентацію творів автора та видань про неї, прослухають музичні твори у виконанні учнів ДМШ №2,  поетичні твори поетки у виконанні студентів рівненських вишів. 

Захід відбудеться у «Світлиці» Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки в рамках літературного клубу «Співрозмовник». Початок об 11 год. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень