Сьогодні у Рівному презентують фотодокументальну виставку

Сьогодні о 12.00 у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудеться відкриття фотодокументальної пересувної виставки

«100 років боротьби. Українська революція 1917-1921».

Відкриття присвячене до 100-річчя Рівненського періоду УНР, який тривав з березня по травень 1919 року.

Виставка створена Українським інститутом національної пам'яті на основі матеріалів інформаційно-просвітницької кампанії, яку інститут проводить в рамках відзначення 100-річчя Української революції 1917–1921 років.

Завдання виставки, нагадати про процеси державотворення в Україні на початку новітньої доби. Зокрема розкриваються теми інституційного будівництва, творення законодавчої, виконавчої, судової гілок влади, розбудова війська, дипломатії, фінансової системи, відродження освіти і культури тощо.

Чимало уваги приділено лідерам Української революції 1917–1921 років. Фотокартки і свідчення сучасників відтворюють атмосферу того часу, проливають світло на життя і побут звичайної людини в умовах революційних потрясінь.

Також на виставці представлено окремі матеріали зі збірки музею:

зброя того часу, предмети військового спорядження, окремі фото, колекція грошових знаків, які функціонували на наших теренах у роки революції тощо.

Виставка «100 років боротьби: Українська революція 1917–1921» діятиме до травня цього року.

Повідомляє завідувач відділом історії Ігор Марчук.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень