Сьогодні у Рівному – вечір пам’яті Ніла Хасевича

Сьогодні, 6 жовтня, у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудеться вечір пам’яті, присвячений 110-ій річниці з дня народження відомого художника-графіка Ніла Хасевича, головного ілюстратора видань ОУН та УПА. О 16:00 вперше презентують колекцію унікальних графічних творів художника, віднайдених нещодавно, прозвучить розповідь про його творчість.

Ці твори були недоступні для огляду більше шістдесяти років, хоча деякі з них свого часу демонструвалися на засіданнях ООН. Будуть представлені матеріали про друкарні ім. Клима Савура та ім.Тараса Шевченка, які друкували листівки з творами Ніла Хасевича.

Також вперше продемонструють цьогорічну унікальну  знахідку – бідон з повстанським архівом пропагандистських видань (листівки, брошури). Цей бідон знайшли на території Березнівського району. Він належав одному з керівників українського визвольного руху «Ату», який трагічно загинув від міни-сюрприза на території Цуманського лісу.

О 17:00 відбудеться показ документального фільму «Здобути або не бути» та зустріч зі знімальною групою фільму на чолі з режисером Михайлом Ткачуком. Попри те, що фільм знімався на початку 90-х років ХХ-го ст., він залишається актуальним і сьогодні. Тоді режисеру вдалося зафільмувати людей, які безпосередньо зустрічалися з Нілом Хасевичем за його життя. Червоною ниткою через фільм проходить ідея  про жертовність українських патріотів у боротьбі за незалежність власної Батьківщини.

Нагадаємо, під час матчу між «Вересом» та «Барсою» рівненські вболівальники розгорнули портрет відомого українського художника та члена ОУН-УПА Ніла Хесевича.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень