Сьогодні у Рівному – виставка-інсталяція до 130-річчя від дня народження Носаля

29 червня  у Рівному відкриють інсталяцію «Михайло Носаль – знайомство зблизька» з нагоди 130-річчя від дня народження українського травознавця і цілителя.

Початок о 16:00 на майдані Незалежності.

«Виставка-інсталяція, яка буде розгорнута в центрі Рівного, розповість рівнянам і гостям міста про непересічну постать священика і цілителя, який залишив по собі добрий слід на землі», – зазначає прес-служба Рівненської міської ради.

ДОВІДКА

Священик Михайло Андрійович Носаль (1886-1950) – відомий український травознавець і цілитель. Він народився на Холмщині. У 1911 р. одержав сан священика.

Служив у православних церквах на Волині, на Могилевщині, був настоятелем Свято-Іллінського храму у місті Дубно, з 1935 року і до кінця життя (у 1950 році) – настотель рівненської Свято-Успенської церкви.

Останні 15 років життя жив на вулиці Шевченка. Похований на кладовищі Тютьківське у Рівному.

Все своє свідоме життя священик досліджував лікарські властивості рослин, збирав зілля, занотовував всі свої знання у рукописи, допомагав і зцілював людей, які приходили до нього за поміччю. На основі його рукописів у 1948 р. вийшла книга «Лікарські рослини і способи їх застосування в народі», яка й досі є однією з найцінніших у галузі народної медицини.

У 2004 р. М.А.Носалю присвоєно звання «ПОЧЕСНИЙ ГРОМАДЯНИН м. РІВНЕ» (посмертно).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень