Сьогодні – четверта річниця вбивства Сашка Білого (ФОТО)

Олександр Іванович Музичко, відомий також як Сашко Білий — український націоналіст, військовик, учасник організацій СНУМ, УНА, УНСО. Координатор Правого сектору у Західній Україні.

Народився 19 вересня 1962 року у місті Кізелі Пермської області Російської РФСР у українсько-білоруській родині репресованих Івана Дмитровича і Олени Павлівни Музичко.

Предки Олександра Музичка воювали у Армії УНР. Брат діда Олександра Музичка воював в УПА. Три дядьки Олександра Музичка воювали в УПА і загинули від репресій.

У 2012 році Олександр Музичко балотувався в народні депутати України по 153-му виборчому окрузі (центр — м. Рівне), посівши 6 місце (1226 голосів; 1,14%).

З 2013 року був координатором Правого сектору у західних областях. Активний учасник рівненського Євромайдану.

27 лютого 2014 року прийшов до прокурора Рівненської районної прокуратури Андрія Таргонія зі зброєю, словесно принизив його та вдарив. Пізніше пообіцяв повісити міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова «як собаку».

28 лютого 2014 року Сашко Білий повідомив, що якщо люди Авакова приїдуть на територію Рівненської області затримувати його, то він їх знищить і після цього поїде «брати Київ».

8 березня 2014 року слідчими МВС було відкрите кримінальне провадження за статтями Кримінального кодексу, що передбачають відповідальність за хуліганство, а також за погрози чи насильство щодо працівника правоохоронного органу. Музичка було оголошено у розшук. У МВС заявляли, що Музичко був членом організованої озброєної злочинної групи, яка вчиняла кримінальні правопорушення на території Рівненської та кількох інших областей.

Цього дня чотри роки тому його вбили. 

За інформацією МВС, Сашка Білого міціонери не вбивали, а смертельне поранення він завдав собі випадково сам - у боротьбі з правоохоронцями, опираючись затриманню. Проте, значна частина людей не вірить у версію МВС.

Читайте також: «Той самий Сашко Білий»: 20 рідкісних фото молодого Сашка - легенди УНСО

Торік на місці вбивства Олександра Музичка встановили новий пам`ятний знак, бо попередній знищили невідомі. 

Завтра у Рівному вшановуватимуть пам`ять Сашка Білого. На 10:00 запланована панахида у Покровському соборі. А о 13-й годині покладатимуть квіти на кладовищі «Нове». 

Слідкуй за нашими новинами у  Telegram

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень