Сьогодні – День отоларинголога: Цікаві факти і привітання

Привітайте цих чудових спеціалістів

Сьогодні, 29 вересня, отоларингологи відзначають професійне свято. Цих спеціалістів ще називають ЛОР-лікарями або «вухо-горло-ніс».

Отоларингологія почала формуватися ще в XVIII ст., коли достеменно вивчили анатомію та фізіологію вух, носа та горла. Тоді ж були розроблені спеціальні інструменти для дослідження цих органів.  

Про отоларингологів зазвичай згадують, коли настають холоди, адже саме в цей період підвищується ризик застуди з усіма її наслідками – хворим горлом та закладеним носом.

Декілька цікавих фактів про наші ніс, вухо і горло (якщо ви не отоларинголог, то цього, ймовірно, не знали):

  • вухо та носові пазухи зв’язані через Євстахієву трубу, а ніс безпосередньо пов’язаний з горлом. Тому запалення у горлі чи носі може переходити на вуха й навпаки;
  • вуха та ніс ростуть впродовж усього життя;
  • у вусі знаходиться найменший м’яз людського організму, що має лише 1 мм у довжину;
  • наші ніздрі працюють по черзі – кожні 4 години змінюється ведуча ніздря;
  • у людей похилого віку горло болить частіше, ніж у дітей.

Привітання з Днем лора

***

Вітаю з Днем отоларинголога і побажаю ніколи не псувати своє здоров’я і допомагати поправляти його іншим. Нехай робота приносить радість і вдячність, нехай в житті буде щастя і успіх, нехай кожен день проходить плідно, хай у важку хвилину підтримає близька людина. Добробуту й успішного саморозвитку!

***

Вітаю з Днем отоларинголога і хочу побажати гарного слуху, дзвінкого і чистого голосу, свіжого та спокійного дихання. Нехай завжди вдається надавати допомогу своїм пацієнтам, нехай будь-яку справу життя завершується успіхом і удачею, нехай кожен день буде веселим і щасливим.

***

Бажаю діяльності з успіхом, достатком, чути тільки приємне, бажаю дихати повітрям щастя, бажаю, щоб голосові зв’язки напружувалися тільки від веселих і дзвінких пісень.

Джерело: Day Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень