Сьогодні – Благовіщення: що можна та що суворо заборонено робити цього дня

Українці особливо шанують це свято

Благовіщення Пресвятої Богородиці — це третє за значенням народно-релігійне свято після Великодня і Різдва Христового. Християни східного обряду відзначають Благовіщення сьогодні, 7 квітня.

В цей день архангел Гавриїл провістив діві Марії, що вона непорочно зачне від Святого Духа і народить Сина Божого — Ісуса Христа:

Радуйся, благодатна, Господь з тобою. Зачнеш у лоні та породиш сина і назвеш його Ісус. Він буде великий і Сином Всевишнього назветься, і дасть йому Господь Бог престол Давида, батька його, і царюватиме над домом Якова повіки та й царству його не буде кінця.

Наші предки вірили, якщо на Благовіщення, йдучи по воду, дівчина знайде квітку первоцвіту, то цього літа вона вийде заміж. А знайдений на Благовіщення пролісок віщує щастя.

Український народ особливо шанує свято Благовіщення та суворо забороняє будь-яку працю у цей день. Кажуть, що навіть птахи святкують Благовіщення і не роблять у цей день гнізда.

Що сьогодні НЕ можна робити:

  • торкатися насіння, бо воно втратить сходову силу і ніколи не заплідниться;
  • підкладати яйця під курку, бо зробляться бовтунами, або вилупляться з них каліки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень