Соціологи спрогнозували, скільки населення житиме в Україні у 2030 році. Вважають цифру оптимістичною

Та за яких умов можливе масове повернення українців з-за кордону

У 2030 році в Україні проживатиму 35 мільйонів осіб. Такий прогноз склали в Інституті демографії та соціальних досліджень ім. М.В.Птухи.

За нашими прогнозами, на 2030 рік в Україні в кордонах 1991 року проживатиме 35 млн. І це буде дуже добре, якщо буде так, - зазначила директор інституту Елла Лібанова.

Водночас за її словами, це означає, що збільшиться рівень старіння населення.

Відповідно, ми матимемо більше соціальних витрат, більше навантаження на пенсійну систему, на систему охорони здоров'я. А в кінцевому підсумку це означає збільшення навантаження на населення, яке працює, - сказала соціолог.

За словами фахівців, очікувати масового повернення українців, які через російську агресію виїхали за кордон, варто «за умови покращення якості життя в Україні до рівня, зіставного з європейським».

Хоча я переконана, що ми можемо пройти той самий шлях, що пройшли країни Середземномор'я. Іспанія, Італія, Португалія – вони всі свого часу були країнами еміграції. А зараз перетворилися на країни імміграції, - зауважила Лібанова.

З початку бойових дій з України виїхало майже 9 мільйонів, а тих українців, хто втікав від війни та залишається за кордоном, нараховується від 1,3 до 1,4 мільйона.

Джерело: Укрінформ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень